Erdoğan: Randevusuz gidilemeyeceğini öğren!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesiyle alakalı olarak, "Devletin kurumları senin şamar oğlanın değil, randevusuz gidilemeyeceğini öğren" dedi.

Erdoğan, düşük faiz, asgari ücret ve fahiş fiyatlarla alakalı mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı tamamlanan başka projelerin açılış törenine katıldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesiyle alakalı olarak, "Devletin kurumları senin şamar oğlanın değil, randevusuz gidilemeyeceğini öğren" dedi.

Erdoğan, düşük faiz, asgari ücret, döviz kuru ve fahiş fiyatlarla alakalı de mühim mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları: "33 aylık aranın sonrasında yeniden Siirt'te olmaktan memnuniyet duyuyorum. Maşallah, Siirt, bu ne hal böyle, bu ne coşku böyle. Siirt'in gelişmesi amacıyla ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bugün de elimiz boş gelmedik. Toplam yatırım bedeli 2.5 milyar lirayı geçtiğimiz 75 kalem yapıt ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Cari dengeyi fazlaya dönüştürecek, böylelikle kazandığımız parayı milletin refahı amacıyla kullanacağız diyoruz ya, hedefimize işte bu tür yatırımlarla kavuşacağız. Siirt'ten Hakkari'ye kadar bu tesisin geniş etkinlik bölümünde bundan sonra terörü, saldırıları değil, üretimi, istihdamı konuşacağız. Cudi'nin, Kato'nun, Herekol'un adı terör değil, inşallah yatırımlar anılmaya başladıysa, kuvvetli ve büyük Türkiye'nin inşası hedefine emin ismimlarla yürüyoruz demektir. Günümüz toplu açılış törenimizde ilaveten 575 milyon liralık, Şirvan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de hizmete açıyoruz. Zarova Köprüsü'nün açılışını da bugün buradan resmen yapıyoruz.

TÜİK TEPKİSİ: DEVLETİN KURUMLARI SENİN ŞAMAR OĞLANIN DEĞİL

Bizim gündemimizde milletimize daha çok hizmet etmek amacıyla yaptıklarımız ve yapacaklarımız var. Geçtiğimiz 19 senede Türkiye'de demokrasiyi ilerletmek amacıyla sunduğumuz mücadelenin en yakın şahidi sizlersiniz. Bu ülke insanların inançlarını yaşamasını engellemek amacıyla hoyratça üstüne gelindiği, halkının asli gereksinimleri amacıyla yatırımlardan mahrum bırakıldığı günlerden geçti. Allah'ın yardımı ve sizlerin desteği sayesinde ismim ismim engellerin üstesinden geldik. Fakat, ana muhalefetin başında bir zat var, bu zat Merkez Bankası'ndan randevu istiyor, Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya, Merkez Bankası randevu veriyor. Gidiyorlar, Merkez Bankası'ndan brifing aldıktan sonra Merkez Bankası'nın aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi? Bunlarda edep adap yok. Dün de TÜİK'i randevu almadan o bölgeye da gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, istatistik kurumu önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır, utanı. Bir insan çağrı edilmediği yere gidemez. Devletin kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır, senin gibi ciddiyetsiz değil. Bundan sonra da devletin kurumlarına randevusuz gidilemeyeceğini öğren.

Kılıçdaroğlu TÜİK binasına alınmadı: Enflasyon sayıları gerçeği yansıtmıyor, işçinin, emeklinin hakkını güvenliğini sağlamak görevimKılıçdaroğlu TÜİK binasına alınmadı: Enflasyon sayıları gerçeği yansıtmıyor, işçinin, emeklinin hakkını güvenliğini sağlamak görevim
Geçmişleri faşizan baskılarla dolu bir kesim var. Bunların ülkede bu da bizim hizmetimiz diye gösterecekleri tek dikili ağaçları, yapıtleri yoktur.

"SİYASET TÜİK, MERKEZ BANKASI GİBİ KURUMLARI BASMAK DEĞİLDİR"

Allah'ın izniyle 2023'e hazır mıyız? Bu zihniyet tekrar arsızca ortada dolaşarak politika adı altında milleti ve devleti tahkir edecek işler yapıyor. CHP başındaki zat da anayasa ve yasalar dışında hareket ederek, devlet memurlarına saldırmaya başladı. Öğretmenlere saldırdı. Kendi partisindeki hiziplere dişi geçmiyor ama memurlara çemkirmeyi iyi biliyor. Siyaset TÜİK, Merkez Bankası gibi kurumları basmak, ağzından köpükler saçarak memurlara hakaret etmek değildir. Bugün Mersin'deydi, Mersin'de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk diyor. Topladığın kalabalık ortada, resmi sayılar elimizde. Bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de politika meydanında çık karşımıza. 2023'te Allah'ın izniyle zafer bizim mi? Öyleyse durmak yok, yola devam.

Siyasette bu zat gerçekten bizim sıkletimiz değil. Tek bir seçim bile kazanamadı. Hala pişkince orada oturmaya devam etmiştir. Kendisini asıl mücadele alanına çağırıyorum. Milletimizin değerlerine saldırıp çıkarlara zarar verirse karşısında bizi bulur. Gitsin kendi çöplüğünde eşelensin. Bu ülkenin hijyenik insanlarına, çalışanlarına, üretenlerine bulaşmasın. Bu zat ufak şovlarla siyasi çıkar peşinde koşuyor.

Biz diyoruz ki ülkeyi yatırımlar, dışalımla büyüteceğiz. Bunların yanısıra İP var, terör örgütünün beslediği malum parti var. Daha iyi seçenek varsa söylesinler bunları tartışalım. Erdoğan'a oy verene gayri milli diyor. Bu milletin yüzde 52'si o verdi. Sen kimsin de gayri milli diyorsun? Adama hadi oradan derler. Sen evvelce seçim kazanma nedir bunu öğren. Bunu bilmeyenden rastgele bir şey olmaz. Bu kadar çapsız, bu kadar ufak hesapçı bir ekip ülkenin çevresel ve küresel düzeyde çıkarlarını nasıl savunacak. Hepsini de 3 günde şamar oğlanına çevirirler. Gerçi milletimiz her seçimde bunları şamar oğlanına dönüştürüyor ama anlamazlıktan geliyorlar.

TÜİK'e karşı çıkıyorsun, öbür taraftan OECD'ye niye karşı çıkmıyorsun? Ne diyor, en büyük büyüme özelliğine sahip ülkelerden biri Türkiye. Bizi 10 olarak gösteriyorlar. Dünyada en yüksek büyüme oranını biz yakaladık, biz. Yüksek faiz ve enflasyon sembolü IMF düzenini bize dayatanlar kuşkusuz rahatsız oldu. CHP Sözcüsü IMF'nin yetkilileri ile otellerin kulislerinde kulis atanlardandır. Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı, şimdi 126 milyar dolara çıktı. Nereden nereye. Bu CHP yanına taktığı birtakım o tiplerle resmen gerisinde boş teneke. Ne diyorlar? Biz şuraya çıkarmıştık. Benim başbakan olduğum yerse senin sesin çıkabilir mi? Sıkılmadan ben şunu yaptım, ben bunu yaptım, sen neyi yaptın? Başbakan benim, imzayı ben atıyorum, ben şunu yaptım, bunu yaptım, insan utanır utanır.

"ERDOĞAN DÜN DE BUGÜN DE DÜŞÜK FAİZ DİYOR, BU BENİM TÂBİ OLDUĞUM NASTIR"

Salgının küresel ekonomilerde yol açtığı krizler ile ülkemizin yaşadığı proses birleşince dengesiz kur ve fiyat artışları ile karşılaştık. Milletimizin her sıkıntısını yakından takip ediyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, dışalım ve büyüme. Bu odakla ekonomi politikamızı güçlendirirken, başka yandan günlük hayattaki problemleri da çözecek ismim atıyoruz. Bay Kemal gel faizi 1'e indir sana destek vereceğiz söylüyordu, aynı bay Kemal şimdi yüksek faiz diyor. Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz söylüyordu bugün de diyor. Yarın da diyeceğim. Bu benim amacıyla tâbi olduğum nastır nas. Faiz zengini daha zengin, yoksuli daha yoksul yapan illettir. Üreticinin düşük faizle yanısıra olacağız.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücreti kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferahlatacağız.

"STOKÇULARA SESLENİYORUM..."

Yüksek fiyatların bir kısmının yakında yeniden dengeye oturması bekleniyor. Kimi ürünlerde görülen fahiş fiyat artışlarının bir nedeni de piyasadaki aç gözlü fırsatçılar. Stokçulara sesleniyorum. Hangi üründe olursa olsun, depolarda malları stoklayanları yakaladığımızda gereken bedeli ödeyeceklerdir.