Erdoğan'dan Emeklilere bayram müjdesi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında emeklilere bayram müjdesi verdi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kademeli normalleşmenin ardından ilk kez bir araya geldi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere bayram müjdesi olarak Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini söyledi.

Erdoğan konuyla alakalı olarak şu ifadeleri kullandı:

EMEKLİLERE MÜJDE

Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz. Böylece 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

CİDDİ KDV İNDİRİMLER YAPILDIĞINI SÖYLEDİ

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ekonomisinin en sağlam alanlarından birisi de kamu maliyesidir. Ocak-mayıs döneminde son derece güçlü bir bütçe performansı gösterdik. Geçtiğimiz senenin ilk 5 ayında bütçe açığı 90,1 milyar lira iken bu yılın aynı döneminde açık 7 milyar liraya geriledi. Bu şekilde oluşturacağımız mali alanın gerekmesi durumunda vatandaşların ihtiyaçları için kullanacağız. Ekonomik kararlara olumsuz etki edecek yatırımların ve girişimciliği engelleyebilecek maliyette ağır bir vergi yükünün ortaya çıkmasını istemiyoruz. Hükümetlerimiz döneminde giyimde, ilaç-tedavi hizmetlerinde, zirai faaliyetlerde, turizmde ciddi KDV indirimleri yaptık.” dedi.

emekli bayram ikramiyesi emekli bayram ikramiyesi ne kadar emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak emekli bayram ikramiyeleri ne kadar emekli bayram ikramiyesi 2021 zam varmı