Emniyet ve Jandarmadan büyük başarı!

TAKİP ET

Geçmiş senelerde meydana gelen fakat suçluları o dönemde meydana çıkarılmamış hadiseler güven ve jandarmanın özel çalışması neticesi aydınlatılmaya başlandı.

Bu kapsamda güven ve jandarma asayiş birimlerinde kasten öldürme hadiselerının aydınlatılması amacıyla özel ekipler kuruldu. Uzmanlaşan personeller arasından seçilen bu özel ekipler, kasten öldürme hadiselerıyla alakalı muhafaza altına alınan kanıt ve belgelerdeki her detayı titizlikle inceledi.

Ayrıca hadiselerın aydınlatılmasında bu özel ekiplerin yanı sıra jandarma ve güvenin avuç izi ve parmak izi veri tabanı, ateşli silahlarla meydana gelen hadiselerın tek veri bankasında toplanmasına imkân gerçekleştiren balistika projesi ile 'DNA Veri Entegrasyonu' da  etkili oldu.

Emniyet ve jandarma asayiş birimlerince 1990-1998 yılları arasında meydana gelen 8 vaka, 2000-2005 yılları arasında  meydana gelen 27 vaka, 2006-2011 yılları arasında meydana gelen 41 vaka,  2012-2018 yılları arasında meydana gelen  172 vaka olmak üzere toplam 248 suçlusu meçhul kasten öldürme hadiyi aydınlatıldı.