Emlak vergisi son ödeme süresi ne zaman?

TAKİP ET

Emlak vergisi son ödeme günü yaklaşırken Afyonkarahisar Belediyesi ödeme servisinde ödeme yoğunluğu da başladı. Son güne yaklaşırken Emlak vergisi ne zaman ödenecek, son gün hangi tarihte? Nasıl ve nereden ödeniyor?

Emlak vergisi ödemelerini her yıl 2 taksit olarak gerçekleştiriliyor. Mayıs ayı sonu yaklaşırken arsa ve arazisi olanlar "Emlak vergisi son gün ne zaman, ne kadar ödenecek?" sorularını sıklaştırdı. İşte konuya dair detaylı bilgiler...

Yılda iki taksit şeklinde ödenen emlak vergilerinin ilk taksidi için son günler yaklaştı. Afyon'da da vatandaşlar gecikmeye uğramamak için Belediye veznesi ve internet üzerinden ödemelerini yapmaya başladılar. 

EMLAK VERGİSİ SON GÜN NE ZAMAN? 
Emlak vergilerinin ilk taksidi mayıs ayının sonuna kadar ödeniyor. Diğer taksit ise ekim ayında ödenecek.


EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR? 
Emlak vergilerinin ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödeniyor. Emlak Vergileri Belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebiliyor. Bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapılabiliyor. Afyonkarahisar belediyesi internet sitesi üzerinden T.C Kimlik numarası ve Sicil numarası ile borç sorgulaması yapılıp ödeme yapılabiliyor.