Emirdağ nüfusu ne kadar ?

TAKİP ET

Emirdağ nüfusu ne kadar oldu ? 2020 yılı Emirdağ nüfusu. Emirdağ ismini nereden almıştır. Emirdağ'da gezilecek yerler neresidir ? Ege Bölgesinin kuzeydoğusunda yer alan, Afyonkarahisar il merkezine ortalama 73 km uzaklıkta bulunan Emirdağ ilçesinde son nüfus rakamları haberimizde.

Emirdağ nüfusu ne kadar oldu ? Son veriler Emirdağ nüfusunun 2019 yılı itibari ile 37.361 olarak kayıtlara geçti. Bu nüfusun 18.902 erkek ve 18.459 kadından oluştuğu açıklandı. 
Yüzde olarak hesaplanacak olursa erkekler daha ağı bir nüfusa sahip. Nüfusun %50,59 erkek, %49,41 kadındır

Emirdağ ilçesi, batıda Afyonkarahisar Bayat, güneyde Bolvadin, Sultandağı, doğuda Konya Çeltik İlçesi, güneydoğuda Yunak, kuzeyde Eskişehir Sivrihisar ve Çifteler İlçeleri ile kuzeybatıda Han İlçesi ile komşudur.

EMİRDAĞ İSMİNİ NEREDEN ALMIŞTIR ?

Emirdağ ismini 1932 yılında, güneyindeki dağlardan almıştır.

EMİRDAĞ'DA GEZİLECEK YERLER VE ZİYARET EDİLECEK YERLER NERESİDİR ? 

Emirdağ'da ziyaret edebileceğiniz yerleri şu şekilde açıklayabiliriz

Emirdağ'a ortalama 10 km uzaklıkta yer alan Balcam köyü yakınlarındaki Balcam Mağarası, Emirdağ'ın 11 km kadar doğusunda yer alan ve tarihi M.Ö. ikibinlere kadar uzanan Amorium Antik Kenti, doğayla iç içe olmak isteyenler için Yassıyurt, Yellibel, Gölcük ve Çomaklı yaylaları ve Kurudere Mahrumlu Kaya Yerleşimleri ziyaret edilebilir. 

Emirdağ'da kış aylarında köylerle birlikte 37 bin olan nüfus, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların izine tatil amaçlı gelmesi ile yaz aylarında 200 binleri bulmuktadır.

2020 yılı itibari ile Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'dur. Tabiri caizse yazın Emirdağ'da iğne atsanız yere düşmez, gurbetçilerin gelmesi ile ilçe çok renkli bir hale bürünür. 

EMİRDAĞ'DAN YURTDIŞINA GÖÇ NE ZAMAN BAŞLADI ? 
Afyonkarahisar İlinin nüfus olarak en büyük ilçelerinden olan Emirdağ'da, 1960 yıllarından itibaren yurt dışına göç başlamıştır. Özellikle Belçika olmak üzere çoğunluğu Avrupa ülkelerine işçi olarak gitmiştir.

EMİRDAĞ’LI VATANDAŞLAR YURTDIŞINDA EN ÇOK NEREDE YAŞIYOR?
Emirdağ’lı vatandaşlar diğer ülkelere göre en çok Belçika'da yaşamayı tercih ediyor. Belçika’da Emirdağ nüfusunun 130 bin olduğu belirtiliyor.

YAZ TATİLİNDE EMİRDAĞ CIVIL CIVIL
Yıllar önce çalışmak için Emirdağ'dan ayrılan gurbetçi vatandaşlar , yaz tatillerini de memleketlerinde geçirmeyi tercih ediyor. Dünyanın dört bir yanına göç eden Emirdağlılar memleketlerine geldiklerinde ilçenin 37 bin olan nüfusu, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında 200 binleri buluyor. Emirdağ'da gurbetçilerin gelmesi ile ekonomiye de can geliyor.
Gurbetçiler yurtdışında kazandıkları paraları memleketlerinde harcayarak İlçeye Cidde derecede katkı sağlıyor..

EMİRDAĞ İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM          
Cumhuriyet Mahallesi Şehit Er Yüksel Yeşildağ Caddesi No. 4/1 Emirdağ/AFYONKARAHİSAR
Telefon: (0272) 441 23 23 - Faks: (0272) 441 28 17

emirdağ nüfusu emirdag nufusu ne kadar emirdağ köyleri nüfusu afyon emirdağ nüfusu kaç