Emirdağ Kaymakamlığı Kamuoyu Duyurusu

TAKİP ET

Emirdağ Kaymakamlığına gelen şikayetler üzerine Kamuoyu duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Emirdağ Kaymakamlığı Kamuoyu açıklaması ; 

Kaymakamlığımıza gelen şikayetler üzerine yapılan incelemede, bazı şahıslarca sosyal mecralar üzerinden “Gurbetteki Emirdağlılar Hatıra Ormanı İçin Bir Fidan Da Sen Bağışla” adı altında bir kampanya yürütüldüğü ve bu kampanya bağlamında yurtdışında ve Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızdan, verilen IBAN numarasına belli miktarlarda bağış yapmalarının talep edildiği tespit edilmiştir.

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nda hangi kişi ve kuruluşların ne şekilde yardım toplayacağı düzenlenmiş, bu faaliyetlerin ancak yetkili merciden alınacak izin sonrasında yapılacağı açıkça belirtilmiştir.

Bahsi geçen konuda, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında yardım toplamak amacıyla yetkili mercilere herhangi bir müracaatta bulunulmadığı ve gerekli izinlerin alınmadığı tespit edilmiş, adı geçen şahıslar hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur.

Gelinen son aşamada Emirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili şahıslar hakkında TCK’nın 247. maddesi kapsamında soruşturma başlatılmış olup süreç devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur