Emirdağ'da Dinim İslam Bilgi Yarışmasının Büyük Finali Yapıldı

TAKİP ET

Emirdağ Kaymakamlığı himayelerinde İlçe Müftülüğü ile birlikte gerçekleştirilen "Dinim İslam Bilgi Yarışması Büyük Finali" yapıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda gerçekleşen bilgi yarışmasında Ortaokul ve Lise grubu öğrencileri yarıştı. Sırasıyla sınıflarında, okullarında ve son olarak ilçe genelinde yapılan deneme sınavı ile ilk 10 kişi arasına giren öğrenciler İlçe Müftüsü Aytekin Akçin'in sorduğu 20 soruyu cevapladılar.

İlk olarak Ortaokul öğrencilerinin yarıştığı büyük finalde sorulan 20 sorunun 19'una doğru cevap veren Sahra Özge Eyri birinci olurken Rümeysa Cennet Ocak ikinci, Dilara Özer ise üçüncü oldu.

Ardından Lise grubu öğrencilerinin yarıştığı final yarışmasında 20 sorunun 18'ini doğru cevaplayan Zeynep Ormantepe birinci oldu. Lise grubu yarışmasında Meryem Özgür ikinci, Furkan Hasçelik üçüncü oldu.

Ödül töreninde, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden Kaymakam Bilici, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Kaymakam Bilici ayrıca yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen Müftülük personellerine ve yarışmaya verdikleri katkılarından dolayı hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Dinim İslam Bilgi Yarışması Büyük Finali günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Büyük finalde ayrıca yarışan tüm öğrencilere teselli ödülü verildi.

Bilgi yarışmasına Kaymakam Bilici'nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, kurum amirleri, STK temsilcileri, öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.