Emirdağ'da 14 bin fidan toprakla buluştu !

TAKİP ET

'Geleceğe Nefes Ol' Kampanyasında Emirdağ'da 14 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında “Geleceğe Nefes Ol” ağaçlandırma projesi için Emirdağ; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, öğrencisiyle siyasetçisiyle, sivil toplum örgütleri ve bürokratıyla birlikte 14 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Adaçal Mevkiinde düzenlenen etkinlikte 13 hektarlık sahaya 13.500 tüplü sedir, 250 badem, 250 ceviz olmak üzere toplam 14 bin fidan dikildi.

Adaçal Mevkiinde gerçekleştirilen programa; Kaymakamımız Osman Bilici ve eşi Filiz Bilici’nin yanı sıra Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, kamu kurum müdürleri ve personelleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Emirdağ’a Nefes Olmak Geleceğe Nefes Olmaktır”
Emirdağ’da kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, öğrencisiyle siyasetçisiyle, sivil toplum örgütleriyle bürokratlarıyla hep birlikte fidanların toprakla buluşturulduğunu ifade eden Kaymakam Osman Bilici, “Emirdağ’a nefes olmak, geleceğe nefes olmak demektir.” Hep birlikte el ele verdiğimizde ne tür sonuçlar çıkacağını bugünkü organizasyonla görmek mümkün. Buraya gelirken, yolda çocuğunun elinden tutmuş yokuşu tırmanan bir sürü vatandaşımıza şahit olduk, yol kenarında yüzlerce araç gördük. Bugün burada bir şölen, bir festival var. Buraya gelerek “Ben de bu etkinlikte yer almak istiyorum” diyerek sahiplenen ve bu organizasyonda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra ağaçlandırma alanını gezen Kaymakam Osman Bilici, geleceğe nefes olmak üzere fidan dikmek için alanda bulunan vatandaşlar ve öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra ilk fidanı toprakla buluşturarak can suyunu verdi.

Yapılan konuşmaların ardından 14 bin fidan, Kaymakam Osman Bilici, protokol mensupları ve diğer tüm katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.