Eğitimci - Yazar Lokman Özkul yazdı: Maske Kimsin Sen?

TAKİP ET

Eğitimci - Yazar Lokman Özkul, köşesinde Maske Kimsin Sen? isimli yazısına yer verdi. İşte o yazı!

Bazı maskeler düşüyor gerçek yüzler ortaya çıkıyor. Tv yayıncılığı anlamında bazı programlarda dip yapıyoruz maalesef. Diğer ülke kanallarında yayınlanan bazı yarışma programları, diziler filmler herhangi bir kontrole tabi tutulmadan, milletin anane, gelenek göreneklerine, kültürüne, maneviyatına uygun olduğuna bakmadan sadece reyting kaygısıyla gösterime sokuluyor. Şikayetler gelince RTÜK inceleme başlatıyor ve kanal inatlaşmaya gidiyor. Haftada bir yayınlanacakken, yayın sayısını ikiye çıkarıyor. Böyle yapımları izlemem izletmem de. Yazı yazacağım için biraz inceledim. Eciş bücüş maskeli insanlar, neye benzediği anlaşılmayan tipler arz-ı endam ediyor. Jüriye baktığımızda normalde oyunculuğu iyi olmayıp ısrarla parlatılmaya çalışılan birisi, diğeri yan rol oyuncusu ve oyunculuklarından ziyade, vücutlarını ön plana çıkarmaya çalışan iki kadın. Böyle bir yarışmaya da böyle bir jüri yakışırdı. Kel başa şimşir tarak misali..



Program Türk milletinin değerlerini aşağılamaya yönelik bir format izliyor kanaatimce. Neden derseniz, paganizm ve satanizm sembolleri sergileniyor bilerek veya bilmeyerek. Paganizm nedir, önce ona değinelim: Paganizm, kendini ilahi dinlere ait hissetmeyip, tarihte yer alan eski dinlere ait olduğunu düşünen insanların inancıdır. Şamanizm, Şintoizm, Budizm, vb.. dinleri içine almaktadır. Bu inanca göre;  doğa, dünya ve üzerindeki bütün yaşam tanrının kendisidir ve kutsaldır. Dünya, riayet edilmesi ve bozulmaması gereken kutsal bir yerdir, zevk ve güzellik burada vuku bulur. Bu inanç yapılarında bir takım ritüeller vardır. İşte bu ritüeller bilerek veya bilmeyerek bu programda sergileniyor. Bundan daha fenası, satanizm yani şeytana tapıcılığı içeren sembolleri de görebiliyoruz maalesef. Kasıtlı olarak yaptıklarını söylemiyorum lakin dıştan ithal edildiği için orijinalinde bu var diye milletimizin gözünün içine sokuluyor. Kabahat sadece onlarda mı? Elbette ki hayır. Reytingle cesaret veren insanımızda. Görebildiğim kadarıyla 5.sıraya oturuyor. Birçok dizi, program, yarışma reyting alamadığı için yayından kaldırılıyor, bunların içinde kaliteli yapımlar da olabiliyor bazen. Biz olmadık programlara reyting yaptırıyor ve yayıncıya izleyici beğeniyor kozunu veriyoruz. Reyting alan her program iyi midir? Elbette ki değildir. İzleyiciye saygımız var lakin bizim kültürümüze inancımıza, ananemize dokunuyorsa orada şöyle bir durulmalı.



Bu programa şöyle bir baktığımda insanın aklına çılgın illuminati partilerini getiren bir yapım yansıyor. Maskeler bahsettiğimiz gibi çok sıkıntılı, çocukların rüyalarına girebilecek korkunçlukta . Yaş sınırı koyulsa bile çocuklar bir şekilde izlerler, ebeveynler de onları uzak tutmakta zorlanırlar. Şimdiden çocukların zihinlerine, genç beyinlere paganizm ve satanizm figürleri kazınır.



Tutmasını asla istemediğim ve yayından kaldırılmasını bir an önce istediğim bu yapımın zararlarının milletimiz, tv izleyicisi tarafından vakit geçmeden fark edilmesini diliyor ve Türk Milletine; örfüne kültürüne, inancına uygun yapımlar seyrettirilmesini dileyerek yazıma son veriyorum

Daha iyi yapımlarda buluşmak dileğiyle..

Lokman ÖZKUL
Eğitimci-Yazar
lokmanozkul@gmail.com