E-ticarete Nasıl Başlanır? 10 Adımda İşinizi İnternete Taşıyın

TAKİP ET

E-ticarete nasıl başlanır sorusu son dönemlerde bu sektöre adım atmak ve internetten ürün satmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorular arasında yer alıyor.

E-ticarete nasıl başlanır sorusu son dönemlerde bu sektöre adım atmak ve internetten ürün satmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorular arasında yer alıyor. Kişi ve işletmeler belirli prosedürleri yerine getirerek, iş planı hazırlayarak ve e-ticaret sitesi kurulumu yaparak e-ticarete başlayabiliyor.

E-ticarete başlamak isteyen herkesin bu sektörde başarılı olabilmesi için ise bu prosedürlere oldukça önem vermesi ve işlerini kurarken titiz davranması gerekiyor. Aksi takdirde kurulan işte başarılı olma şansı azalıyor.

E-ticarete Nasıl Başlanır? 10 Adımda İşinizi İnternete Taşıyın adlı bu yazımızda e-ticarete başlamak isteyen kişilere adım adım e-ticaret hakkında bilgi vereceğiz.

E-ticaret Sektörünü Araştırın ve Kendinizi Geliştirin

E-ticaret’e nasıl başlanır diyorsanız ilk yapmanız gereken şeyin e-ticaret sektörü hakkında bilginizi geliştirmek olduğunu bilmelisiniz. Dinamikleri oldukça fazla olan ve sürekli değişikliklere uğrayan e-ticaret sektörünü tanımak işinizi doğru bir şekilde kurmanıza yardımcı olacaktır.

Genellikle e-ticarette kendini geliştirmek isteyen kişiler ücretli ya da ücretsiz e-ticaret eğitimlerine katılabilmektedir. Bu eğitimlerden birisi de KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimleridir. Bu eğitime katılarak sertifikanızı alabilir ve ardından şirket kurarak devlet hibe ve desteklerinden yararlanabilirsiniz.

Şirket Kuruluşu Yapın

E-ticaret yapmak için şirket kurma zorunluluğu bulunuyor. Çünkü kişilerin yasal bir şekilde satış yapması ve devlete vergi ödemesi gerekiyor. Şahıs şirketi, anonim şirket ve limited şirketler e-ticaret yapmak isteyen kişilerin en çok kurduğu şirketler olarak biliniyor.

İş Planınızı Hazırlayın

Şirket kuruluşunun ardından e-ticaret sektöründe başarılı olmak işitiyorsanız yapmanız gereken bir diğer çalışma da iş planı hazırlamak olmalıdır. İş planı e-ticaret yönetiminde ve süreçlerinde yer alan tüm aşamaları tek tek incelediğiniz ve ne tür aksiyon alacağınızı belirlediğiniz planlar olduğu için oldukça değerlidir. Bu planları hazırlayarak e-ticarete başlayan markalar sektörde daha başarılı olabilmektedir.

Satacağınız Ürünleri Belirleyin

E-ticaret’e başlamak için satacağınız ürünler de oldukça önemlidir. Bir e-ticaret firmasının sattığı ürünlere olan ilgi ne kadar fazlaysa markaların satış yapma ihtimali o kadar artmaktadır. Bu noktada internetten en çok satılan ürünler ya da trend ürünler markaların en çok satmayı tercih ettiği ürünlerdir. Sizler de bir araştırma sonrasında satışını yapacağınız ürün ve hizmetlere karar verebilirsiniz.

Ürünlerinizi Tedarik Edin

E-ticaret ile internetten satacağınız ürün ve hizmetlere karar verdikten sonra bir satış yöntemi de belirlemeniz gerekir. Bu noktada e-ticaret firmaları stoklu ya da stoksuz e-ticaret iş modellerini seçerek harekete geçebilir. İster stoklu e-ticaret yapacak olun isterseniz de stoksuz e-ticaret ile internetten satışa başlayın her iki yöntemde de çalışacağınız tedarikçiyi doğru bir şekilde seçmeniz gerekmektedir.

Tedarikçinin ürün sayısı, stok çeşitliliği, e-ticarete olan hakimiyeti gibi önemli noktalar tedarikçi seçiminde oldukça önemlidir. Sizler de bunları göz önünde bulundurarak tedarikçi seçimi yapabilirsiniz.

E-ticaret Sitenizi Kurun

İnternetten satacağınız ürünlere karar verdikten ve tedarikçi seçimini yaptıktan sonra önem vermeniz gereken bir diğer nokta da e-ticaret sitesi kurulumudur. E-ticaret sitesi kurarken genellikle markalar Ticimax gibi profesyonel e-ticaret altyapılarını tercih ederek sitelerini kurmaktadır.

Ticimax gibi e-ticaret altyapıları sayesinde işletmeler sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmekte ve yer alan modüller sayesinde profesyonel bir şekilde satış yapabilmektedir.

E-ticaret Sitenizi Tasarlayın

E-ticaret sitenizi kurduktan sonra tasarımına da oldukça önem vermeniz gerekir. Çünkü internetten ürün alacak kişiler profesyonel firmalardan alışveriş yapmayı tercih eder. Bu noktada e-ticaret sitesi tasarımında kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken noktalar bulunur.

Responsive temalar kullanmak

Modern tasarımlar yapmak

Kurumsal kimliği ön plana çıkarmak

E-ticarete nasıl başlanır sorusuna yanıt arayan kişilerin önem vermesi gereken başlıca noktalardır.

E-ticaret Siteniz İçin Anlaşmalar Yapın

E-ticaret sitenizi tasarladıktan sonra satışa hazır hale getirmek için yapmanız gereken iki anlaşma bulunuyor. Bunlar sanal pos ve kargo anlaşmaları olarak biliniyor.

Sanal pos anlaşması e-ticaret siteniz üzerinden alışveriş yapan kişilerin kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapmasını sağlayan anlaşma türüyken kargo anlaşması ise sattığınız ürün ve hizmetleri uygun fiyatlar ile müşterilerinze gönderebileceğiniz anlaşmalar olarak biliniyor.

Pazaryerlerine Entegre Olun

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan markalar geniş bir hedef kitleye ulaşmak için Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden de satış yapmaktadır. Markalar e-ticaret pazaryeri entegrasyonları ile sitelerini ve e-ticaret pazaryeri mağazalarını entegre etmekte ve böylece kolay bir şekilde her iki platform üzerinden de satış yapma fırsatı yakalamaktadır.

Pazarlama Çalışmalarına Başlayın

E-ticarette hedef kitlenize ulaşmak ve satışlarınızı artırmak için dijital pazarlama çalışmalarına da önem vermeniz gerekmektedir. Bu nedenle sosyal medya pazarlaması, Google reklamları, ınfluencer marketing çalışmaları ve seo gibi önemli dijital pazarlama stratejilerinde çalışmalar yapmalı ve satışlarınızı artırmaya çalışmalısınız.

Profesyonel Bir E-ticaret Altyapısı ile Satışa Başlayın

E-ticarete nasıl başlanır diyenlerin en çok tercih ettiği e-ticaret altyapısı olan Ticimax e-ticaret altyapısı ile sizler de internetten satışa başlayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde işinizi geliştirebilir ve e-ticarette başarılı olabilirsiniz.