Dünya Motokros Şampiyonası toplantıyla basına tanıtıldı

TAKİP ET

Bu sene 3. kez Afyonkarahisar ev sahipliğinde yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası'nın 2021 uygulaması Vali Gökmen Çiçek'in katıldığı toplantıyla basına tanıtıldı.

2018 senesinde En İyi Pist ve En İyi Alt Yapı ödülü, 2019 da En İyi PADOK ödülüyle Afyonkarahisar’ın ismini dünyaya duyuran Dünya Motokros Şampiyonası 1-5 Eylül 2021 tarihlerinde Afyonkarahisar ev sahipliğinde yapılacak. Şampiyona evvel uygulanan basın toplantısıyla 2021 uygulaması basına tanıtıldı.

Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyonkarahisar’a çok yakıştığını ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar kültür şehri. Afyonkarahisar tarihi bir şehir. Termal cenneti bir şehir. Yani özetle her alanda iddialı olan, iddiası olan bir şehir. Bu özgüveni bütün şehir olarak hissediyoruz. Arada sırada bir şeyleri yapabilmek amacıyla iki şeyin birbirine yakışması lazım. Federasyon ile Afyonkarahisar birbirine yakıştı ve meydana güzel işler çıktı. Motokros hem bu şehre yakıştı hem de bu şehirle özdeşleşti. Bu yarışların, şampiyonaların ilimizde yapılmasını gerçekleştiren devresinin Belediye Başkanı şimdiki İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de çıtayı biraz daha yukarıya taşıdı. Afyonkarahisar’ın farkı burada. Başkan Zeybek, Afyonkarahisar bir şeyi başarmışsa hiçbir şeyden gocunmadan onu en ileriye götürmek amacıyla mücadele eden bir isim. Bizler hep bir arada el ele sunarak Afyonkarahisar’ı en iyi noktaya taşımak amacıyla gayret sarf ediyoruz. Bunun en güzel örneğini Teknofest 2022 davetinde gördük. 4 il başkanı el ele sunarak Teknofest’i Afyonkarahisar’a istedi. Konu Afyonkarahisar olunca biz bir araya geliyoruz. Birlik ve beraberliğimizi en iyi ölçüde gösteriyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’ın İsmi Dünyada Duyulacak

Motokros bizim amacıyla bir şehir mucizesi diyen ve bu hususta birlik ve beraberliğin önemine ilgi çeken Vali Gökmen Çiçek: “Bizim tacımız. Motokros uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığımız belki de ilk yarışma. Dolayısıyla bizim ilk göz ağrımız. Göreceksiniz biz daha çok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Afyonkarahisar’ın ismi iddia ediyorum yalnızca Türkiye’de değil Avrupa’da, dünyada da çok duyulacak. Çok ciddi şekilde bu alanda çalışıyoruz. Hepimiz bu şehrin ismini dünyada bildirmek amacıyla seferber haldeyiz. Afyonkarahisar Türkiye’ye değer katan bir il. Kavga etmeden birlik ve beraberlik amacıylade Afyonkarahisar’ı uçuracağız. Ben şampiyonanın ilimize hayırlar getirmesini diyorum” diye konuştu.

MXGP Resmi oyununun tanıtıldığı toplantıda 2021 uygulamasının da ayrıntıları netleşti. Bu sene başka yarışlardan değişik olarak takvime bir yarış daha eklendi. Afyonkarahisar bu sene dünya şampiyonasının yanı sıra Dünya Kadınlar Şampiyonası ve Avrupa Motokros Şampiyonası’nın 2 değişik sınıfına ev sahipliği yaparak 5 büyük organizasyonun odak noktasında olacak.

Vali Gökmen Çiçek başkanlığında uygulanan toplantıya Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okmuş, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ve başka protokol üyeleri katıldı.