"Dünya liderleri Erdoğan'ın seçim galibiyetini kutladı"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dünya liderlerinin Türkiye'deki seçim sonuçlarına olan ilgisini sosya...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dünya liderlerinin Türkiye'deki seçim sonuçlarına olan ilgisini sosyal medyada değerlendirdi. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim galibiyeti, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, ABD, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Filistin, İsrail, Libya, Pakistan ve Gine Bissau'nun devlet ve hükümet başkanları tarafından tebrik edildi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bugüne kadar 19 ülkeden tebrik telefonu aldığı ve 100'den fazla ülke lideri ve uluslararası kuruluşlardan yazılı tebrik mesajları aldığı belirtildi.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın lider diplomasisinin gücünü kullanarak ikili ilişkileri geliştireceği, bölgesel ve küresel meselelere çözümler üreteceği ve barış ve istikrara katkı sağlayacağı kaydedildi. Türkiye'nin yeni dönemiyle birlikte dünya liderleri de Türkiye'nin yanında yer almaya devam edeceği vurgulandı.