Düğününüz Kadar Davetiyeniz de Şık Olsun

TAKİP ET

Bir düğün davetiyesi sadece; üst tarafta damadın ve gelinin adı/soyadı, altında 2 tarafın anne ve babasının isim soy isimleri, özlü söz ve düğünün yapılacağı mekân/saatten ibaret değildir

Bir davetiye elbet bunlar olmalıdır lakin davetiye ne kadar şık ve güzelse düğününüzün şıklığını o kadar yansıtır. Tabi birde seçecek olduğunuz özlü sözün aşkınızı yansıtması davetiyeyi gönderdiğiniz sevdikleriniz tarafından beğenilecek bir konudur.

Tercih edeceğiniz düğün davetiyesinin modeli, tercih etmiş olduğunuz mekânın, gelinlik ve smokinin ayrıca organizasyonların temasıyla alakalı olmalıdır. Eğer tercih etmiş olduğunuz bu düğün teması birbirleriyle uyumlu olursa düğününüz sizden sonra bile konuşulacak bir düğün olur.

Düğün Davetiye Teması nasıl olmalıdır?

Tercih edeceğiniz tema; düğününüzün organizasyonu ve mekânın şıklığı ve güzelliği ( teması ) seçeceğiniz gelinlik ve damatlığın görüntüsü ile alakalı olmalıdır. Bu durumda;

• Klasik bir düğün yapmayı planlıyorsanız ve tercih etmiş olduğunuz mekân; sade ama şıksa tercih edeceğiniz düğün davetiye modelleri ‘ni en az aşkınız kadar iddialı ve sade tutmalısınız.

• Şık bir mekân, büyüleyici bir organizasyon, kabarık ve iddialı bir gelinlik, gelinliğe uygun bir smokin, yemekli ve eğlence dolu bir düğün düşünüyorsanız tercih edeceğiniz davetiyenin teması da bir o kadar göz kamaştırıcı ve seçeceğiniz özlü sözünüz ise bir o kadar kulağa eğlenceli gelmeli ve sevdikleriniz okuduğunda gülümsemelidir.

• Eğer ki siz; kır düğünü, gölün etrafında bir düğün veya denizin ortalarında sadece sevdiklerinizin olacağı ve fazla kalabalık olmayan bir düğün yapmayı düşünüyorsanız bu sefer tercih edeceğiniz davetinin modeli ve teması bir o kadar sade olmalı ama kesinlikle şıklığından ve iddialı oluşundan ödün vermemelidir. Sizin aşkınızı da temsil edecek özlü sözünüz kesinlikle 4 mısra veya 2 paragraftan oluşabilecek bir şiir olmalıdır. Çünkü siz sevdikleriniz ile sade ve şık bir mekân tercih etmiş olursunuz bu durumda düğün davetiyenizin de düğününüz kadar sade ve şık olması önemlidir.

Düğün Davetiye Fiyatları

Genellikle düğün masrafları insanların tercih ettiği mekâna, gelinlik ve damatlığa, davetiyelere, düğünün yemekli oluşuna, organizasyonlarına bağlı olunca fiyatı daima yüksek olan ve cebi yakan bir masraf olarak görülse de insan bir defa evlenince düğün gününün güzelliği bir o kadar önemli oluyor. Bu durumda düğün davetiye fiyatları bu gibi durumlar göz önüne alındığında davet edilecek kişi sayısına göre artış gösterse de en göze çarpmayan bir masraf olarak görülüyor.