Dr. Emek Külür Kimdir?

TAKİP ET

Emek Külür, Nişantaşı Smile Institute'sinin kurucusu ve 25 yıllık Diş Hekimidir.

Emek Külür, daha çok küçük yaşlarından itibaren içinde bir sanat ruhunun olduğunu, hatta yaşıtları sokaklarda normal oyunlar oynarken kendisinin evde hamurla oynayarak, hamura şekil verdiğini ve boyadığını ifade etmektedir. Daha küçük bir çocukken ona yöneltilen sorular karşısında ‘’ çocuk aklımla şunu söyledim; ben hem doktor olacağım hem de sanatçı olacağım hem de kendi işyerim olacak.’’ yanıtını vermiştir.

Diş hekimi olmasaydı sanatçı olacağını söylemektedir. Zaten kendisi Diş Hekimliğin de ayrı bir sanat olduğunu bilerek bu mesleğe yönelmiştir. Emek Külür Diş Hekimliğinin yanı sıra başarılı bir heykeltıraştır. Doğuştan sanat dolu bir ruha sahip olan Emek Külür, çok hassas bir annedir. Ailesi onun hayatında büyük bir anlam taşımaktadır. Hırslıdır, hayat onun için devamlı bir öğrenme sürecidir. Yeni bir şeyler öğrenme, sanatsal bir şeyler icra etme onun için büyük bir tutkudur.

Dr. Emek Külür Kaç Yaşında ve Nereli?

Emek Külür, 05.09.1971 tarihinde Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiştir. Çocukluk yılları ve ilk gençlik yıllarıysa İzmir’de geçmiştir.

Emek Külür'ün Hayatı

Emek Külür, eğitimci bir anne babanın çocuğu olarak Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiştir. Daha sonra aile memleketleri olan İzmir’e yerleşmiştir. Emek Külür, çocukluğundan üniversite mezuniyetine kadar İzmir’de ailesi birlikte yaşamıştır. Lisans eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra Amerika’ya giderek, orada kendi meslek hayatına önemli katkılar sunan eğitimler almıştır. Emek Külür’ün bir kardeşi daha vardır.  Fakat ne yazık ki kardeşi 2010’yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Emek Külür kendisi gibi Diş Hekimliği fakültesinde okuyan bir kız çocuğu annesidir. Emek Külür aynı zamanda kızı Yasemin Külür’ün de babası olan Behzat Külür’ü, 2003 yılında Diyarbakır’da gerçekleşen bir uçak kazası sonucu kaybetmiştir.

Emek Külür Diş Hekimliğinin yanı sıra şiir ve heykeltıraşlık sanatı ile de yakından ilgilenmektedir. Heykelleri Paris’te Lauvre Müzesinde sergilenmiştir.  Sonra orada üç tane bronz madalya kazanmıştır. Şu anda 2 klinik çalışmalarını Nişantaşı Smile Institute'ta devam ettiren Emek Külür İstanbul’da yaşamaktadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki Emek Külür İzmir Seferihisar’da bir toprak alarak, çiftlik kurmaya başlamıştır. Böylece belli zamanlarını çiftliğinde geçirmeye ayıracaktır.

Emek Külür'ün Eğitim Hayatı Nasıldır?

Emek Külür,1994 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmuştur.  25 yıllık hekim olan Emek Külür’ün, yaklaşık olarak 18.000-20.000 arasında kayıtlı hastası bulunmaktadır. Emek Külür, iş hayatına öğrencilik yıllarında ortodonti kliniğinde çalışmaya başlayarak ilk adımını atmıştır. Bu adımın aynı zamanda Emek Külür’ün parlak ve başarılarla dolu eğitim ve meslek hayatının ilk adımı olduğunu söylemek mümkündür.

Emek Külür, iş hayatına Amerika’da aldığı uzmanlık eğitimleri sırasında da devam ederek, Brookdale Hastanesi’nde, sektörün önde gelen isimlerinden ve alanında ün yapmış hekimlerden biri olan Dr. Norman Cranin ile birlikte Ağız, Diş ve Çene Cerrahi Departmanı’nda Asistan Diş Hekimi olarak çalışmaya devam etmiştir. Bununla birlikte Emek Külür, yine diş hekimliğinin önde gelen isimlerinden biri olan New York Üniversitesi İmplant Bölüm Başkanı Dr. Denis Tornov’un kliniğinde Serbest Hekimlik, İmplant ve Estetik Diş Hekimliği bölümlerinde görev almıştır. Bundan sonra Emek Külür, Diş Estetisyenliği alanında uzman hekim olmuştur. Aldığı bu kıymetli eğitimlerin ardından Türkiye’ye gelen Emek Külür, ilk önce Amerikan Hastanesi’nde Asistan Diş Hekimi olarak çalışmaya başlamış ve aynı zamanda bu hastanede bölüm başkanlığını görevini gerçekleştirmiştir. İlerleyen süreçlerde Kadıköy Şifa Hastanesi ve Memorial Hastanesi’nin diş kliniklerini kurmuştur. 2007 senesinde kurduğu ve bugün hala devam ettiği Nişantaşı Smile Institute kliniğinde Diş Estetiği, Ortodonti, İmplant Tedavisi gibi çeşitli alanlarda hizmet vermektedir.

Bunun yanı sıra Emek Hanım, protez tedavileri çok daha iyi öğrenebilmek adına uluslararası kurslara katılmıştır. Lamina ve porselen dişlerin diş hekimlerine öğretilmediği belirtmektedir. Bu konuda eğitimin 2 yıllık eğitim ile seramistlere verildiğini ve bu alanda teknisyenlerin yetiştiğini belirtmektedir. Emek Külür, karakteri gereği yarım yapılmış herhangi bir şey karşısında rahatsızlık hissettiğini ve protez tedavileri tam yapmak zorunda hissettiği için bu kurslara başladığını belirtmiştir.

‘’Sonuç olarak beş yıl emek vermişiz. Neden bunu da öğrenemeyeyim diye, yaklaşık olarak altı-yedi yıl önce buna karar verip en iyi seramistlerin kurslarına gittim. Brezilya, Madrid, Barselona, Yunanistan-Atina gibi dünyadaki bir numaralı eğitim verildiği eğitimlere katıldım. Ben o kurslara gidip o eğitimleri aldıktan sonra porselenlerimi artık kendim yapabiliyorum.’