Dolar Borcu Olanların Gece Uykuları Kaçacak!

TAKİP ET

Dolar borcu olanlar için kara bulutlar mı geliyor? TBMM'nin ekonomik düzenlemeleriyle piyasalarda hareketlilik devam ederken, ekonomistlerin yaptığı tahminler endişe verici. İşte tüm detaylar haberimizde.

TBMM'nin ekonomik düzenlemeleri kapsamında yatırımcılar piyasa hareketliliğini yakından takip ediyor ve ekonomistler de sık sık yorumlarını paylaşıyor.

Dolar kuru 1 Nisan tarihinde 32.40 TL seviyesinden 31.80 TL seviyesine düştü ancak güncel olarak 32.50 TL seviyesinden işlem görüyor. Türkiye piyasasında yabancı yatırımcı önem taşırken seçim sonrasında yaşanan ekonomi yönetimi ve ekonomi politikası düzenlemeleri de piyasaları etkiliyor. Ama güncel olarak çok fazla bir yabancı yatırımcı girişi yok. Turizm sezonunun ve ihracat sektörünün hız kazanmasına sayılı günler kala döviz kurunun doğrudan etkileneceği düşünülüyor. Eğer turizm ve ihracat sezonu güçlü geçerse döviz rezervleri de olumlu etkiler görebilir. İhracatçı ve turizm sektöründeki yetkililer iş yapmalarının bu kurlarda olumsuz olduğunu sık sık dile getiriyor.

Dünyanın önde gelen bankalarından Goldman Sachs ülkenin sene sonu itibariyle Merkez Bankası faiz oranlarının yüzde 30 seviyesine düşürüleceğini ve dolar kurunun 39 TL seviyelerine gelmesini beklediğini dile getiriyor. IMF ile bir anlaşma yapılırsa bu durum da Türkiye üstünde epey etkili olacak gibi duruyor. Döviz kuru ve enflasyon üstündeki baskıların hafifleyeceği şekilde düzenlemeler yapılırsa piyasalar az da olsa düzelebilir. IMF ile anlaşma ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Döviz kuru yükselişi, yabancı yatırımcı ilgisi, turizm sezonu ve IMF anlaşmaları Türkiye ekonomisini doğrudan etkileyen etkenlerden.

(Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.)