Doğal, Yöresel ve Sağlıklı Ürünler Satışa Sunulacak

TAKİP ET

Aliağa Belediyesi'nin, Karakuzu Mahallesi'ndeki yapımcıların yöresel ürünlerini tanıtarak satışa sunması, yapımcıların vatandaşla buluşması ve mahallenin turizmden gelir sağlaması hedefiyle yaşama geçirdiği Karakuzu Köylü Piyasaı'nda çalışmalar bütün süratiyle devam ediyor.

İzmir- Manisa yolu üstünde tespit edilen Karakuzu Mahallesi’nde yapımcıların natural, yöresel ve sıhhatli ürünlerini satışa sunabilecekleri Köylü Piyasaı projesi süratle ilerliyor.

Mahalle girişinde 500 metrekarelik alan üstünde yaşama geçirilen projede satış alanlarının iskeleti tamamlandı. Satış yapan yapımcılar ile alış veriş yapan yurttaşların yağmur, güneş gibi dış koşullardan etkilenmemesi amacıyla çatı kaplamasının montajı yapıldı.

Vatandaşların alış veriş dışında Piyasa bölümünde ve köy içersinde vakit geçirebilmeleri amacıyla proje bölümünde ahşap oturma ve dinlenme alanları da oluşturuluyor. Bu sayede vatandaşlar bir yandan natural ve yöresel ürünlere basit bir şekilde ulaşma olanağı yakalarken bir taraftan da köy içersinde gezinti yapma fırsatı bulacak.

PROJE ŞEFİ YAĞMUR ZENGİN: “MİNİ BİR ÇARŞI HAVASI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Karakuzu Köylü Piyasaı’nda yapımcıların yöresel ve natural ürünleri ile tüketiciyi bir araya getirmeyi amaçladıklarını bildiren Aliağa Belediyesi Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, “Çalışmalar kapsamında piyasasımızın iskeletini tamamladık. Üretici ve tüketicilerimizin iklim koşullarından çok etkilenmemesi amacıyla çatı kaplamamızı yaptık. Önümüzdeki zamanlarda tezgahlarımız ile ahşap banklarımızın montajını yapacağız. 500 metrekarelik alan üstünde gerçekleştirdiğimiz piyasasımızın yol üzeri gelip geçilen bir yer olmaması amacıyla mini bir çarşı havası vermeye çalışıyoruz. Piyasaımızı kısa bir vakitde tamamlayarak yapımcılarimizin hizmetine sunacağız” dedi.   

MUHTAR MEHMET YAMANER, “KISA BİR SÜRE İÇİNDE ÜRETİCİLERİMİZİN HİZMETİNDE OLACAK”

Karakuzu Mahalle sakinlerinin natural ve yöresel ürün yetiştiriciliğine ehemmiyet verdiğini ifade eden Karakuzu Mahalle Muhtarı Mehmet Yamaner, “Mahallemiz Aliağa merkez ile Manisa arasında bağlantısını sağlıyor. Bu amaçla hafta içi ve hafta sonları trafik akışı yoğun olabiliyor. Mahallemizde ikamet eden bilhassa bayan yapımcılarimiz ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla yöresel ve natural ürünlerini yol kenarına koydukları tezgahlarda pazarlıyorlardı. Ürün satışlarını daha estetik ve tertemiz bir ortamda yapmak amacıyla Aliağa Belediyesi’nden mahalle girişine köy piyasası yapılması talebinde bulunduk. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, talebimize sıcak baktı ve mahalle girişinde köy piyasası amacıyla çalışma başlatıldı. Çalışmalar henüz da devam ediyor. İnşallah kısa bir vakit içersinde yapımcılarimizin hizmetinde olacak. Mahallemizde yaptığı çalışmalardan dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyoruz” dedi.