Diyarbakır'da Su Borcu Olan Vatandaşlara Müjde!

TAKİP ET

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık 2022 öncesinde su faturası, gecikme faizi ve cezaları biriken abonelerin borçlarını yapılandırmaları için müracaatları almaya başladı.

DİSKİ, 31 Mayıs'a Kadar Yapılandırmaya Açıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık 2022 öncesinde su faturası borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırmak için müracaatları almaya başladı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 09.03.2023 tarihli Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması Kanunu, Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır'da su borcu olan vatandaşların bu düzenlemeden yararlanabilmesi için harekete geçti.

Yapılandırmadan Kimler Yararlanabilir?

31 Aralık 2022 öncesinde su faturası borcu olup gecikme faizi ve cezaları biriken ve bu yeni fırsattan yararlanmak isteyen aboneler, 31 Mayıs 2023'e kadar DİSKİ'ye müracaat edebilir.

Yapılandırma Şartları Nelerdir?

Yapılandırmadan yararlanmak için, abonelerin DİSKİ'ye müracaat etmeleri ve borcun tamamının ya da en az %25'inin peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Kalan borcun ise 36 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün.

Yapılandırmadan Yararlanmak İçin Ne Yapmalı?

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen aboneler, DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne ya da DİSKİ şubelerine müracaat edebilir. Ayrıca, DİSKİ'nin internet sitesi üzerinden de başvuru yapılabiliyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi'den Açıklama

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, yapılandırma hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Hedefimiz, tüm borçluları borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak. Başvuruda bulunan abonelerimizin gecikme faizlerini ve cezalarını siliyoruz, büyük ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. 20 Mart 2023 itibariyle müracaatlarımız başladı. Su borcu olan bütün vatandaşlarımızı bu önemli imkândan yararlanmaya davet ediyorum."

Yapılandırmadan Yararlanmak İçin Son Tarih 31 Mayıs 2023

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, su borcu olan vatandaşlara önemli bir fırsat sunuyor. 31 Mayıs 2023'e kadar DİSKİ'ye müracaat eden vatandaşlar, gecikme faizlerini ve cezalarını sildirebilir ve borçlarını taksitlendirebilir. Bu fırsattan yararlanmak için acele edin!