Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkan Zeybek'i ziyaret etti

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'i Afyonkarahisar Belediyesinde ziyaret etti.

Cuma namazını Paşa Camii’nde kılan Erbaş, İl Müftüsü Sinan Kazancı ile beraber evvelce Afyonkarahisar Valiliği akabinde ise Belediyeye geldi.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi olarak İl Müftülüğümüzle iş birliği durumunda çalıştıklarını söyledi. Afyon’da kamu kurumları arasında ciddi bir etkileşim olduğuna ilgi çeken Başkan Zeybek; “Birlikte rahmet ayrılıkta azap bulunmaktadır hükmü gereği kendi camiamızdan saydığımız müftülükle her daim iş birliği içersindeyiz. Tek gayemiz ilimizdeki insanları doğru bilgilendirmek. Bize düşen neyse belediye olarak müftülüğümüzün her vakit yanındayız” dedi. 

Paşa Camii’nin Afyonkarahisar’ın tarihine mal olmuş bir yapı olduğunu açıklayan Zeybek “Afyonkarahisar'da 1933'te yıkılan 478 senelik Umurbey Paşa Camii, Belediyemiz öncülüğünde hayırseverin girişimleriyle Selçuklu mimarisine ideal olarak tekrardan inşa edildi. İstanbul’un Fethi'nin 567. Yıl dönümünde ise ibadete açıldı.  Belediye olarak hayırsever kardeşlerimizle beraber tarihe mal olmuş bir sayısal değeri gün yüzüne çıkarmanın sevincini yaşıyoruz” dedi. 

Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise Belediye Başkan Mehmet Zeybek’e misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti.Paşa Camii’nin orijinaline yakın bir şekilde yapılmasını görmekten mutlu olduğunu ifade eden Erbaş, “Camimizin Selçuklu mimarisi öneme alınarak yapılması iyi olmuş. Valiliğimizi ziyaret ettik. Şimdi de Afyonkarahisar Belediye Başkanımızla biraradayız. İl ve ilçe müftülerimiz şehrimizin manevi rehberleri. Şehrin yöneticileriyle sıksık irtibat içersinde hareketlerini yürütüyorlar. Müftülerimizden dinlediğim kadarıyla Belediyemizin din hizmetleri bölümünde çok büyük desteklerinin olduğunu ifade ediyorlar. Bu yönden Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Beraber güçlerimizi birleştirdiğimiz takdirde şehrimizin parasal manevi kalkınması amacıyla Tanrı bize yardım ediyor” dedi. Konuşmaların sonrasında ziyaretin anısına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a detaylı armağanlar takdim etti.