Diş Beyazlatma ile Dişlerinizin Rengiyle İlgili Estetik Kaygılara Son Verebilirsiniz

TAKİP ET

Dişlerde renklenmeler ve lekelenmeler olması pek çok kişi için estetik kaygılara neden olan önemli bir etkendir.

Dişlerde renklenmeler ve lekelenmeler olması pek çok kişi için estetik kaygılara neden olan önemli bir etkendir. Günümüzde toplumlarında yerleşmiş bazı düşünceler nedeniyle yüz estetiği ve diş estetiği doğrudan sosyal başarıyla ilişkilendirilir. Bunun sonucunda sıklıkla başvurulan modern diş hekimliği hem kadın hem erkeklerde doğal diş estetiğinin kazanılmasına yönelik prosedürlerle hizmet verir. Dişlerin estetik bir görünüme sahip olması amacıyla en sık uygulanan prosedürlerden biri olan diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde son derece popülerdir. Diş beyazlatma farklı yöntemlerle uygulanabilmekte, diş beyazlatma fiyatları uygulanan yöntem başta olmak üzere çeşitli etkenlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Dr. Sait Gezer diş beyazlatma başta olmak üzere tüm diş hekimliği prosedürleri konusunda başarılarıyla ön plana çıkan bir isimdir. Siz de diş beyazlatma ve diğer diş hekimliği prosedürleri konusunda Dr. Sait Gezer’in uzmanlığından yararlanarak estetik bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

Diş Lekeleri Neden Olur?

Dış yüzeyinde patolojik ve fizyolojik nedenlere bağlı olarak renklenmeler meydana gelebilir. Bu renklenmelerin kimyasal yöntemlerle ağartılması için diş beyazlatma uygulamalarına başvurulabilir. Dişlerdeki renklenme ve lekelenmelerin en önemli nedeni ağız ve diş bakımı rutinine gereken özenin gösterilmemesidir. Düzenli olarak fırçalanmayan ve diş ipi kullanılmayan dişler zaman içinde plak birikmesi ya da diş minesinin incelenmesi sonucu saydamlığın kaybolması gibi sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Bu aynı zamanda dişlerin görünümünün bozulması anlamına gelir. Kola, kahve gibi diş sağlığı açısından zararlı içeceklerin sık tüketilmesi diş renginde bozulmaya ve lekelenmeye neden olan diğer etkenler arasında sayılabilir. Kanal tedavisi yapılan dişte de renk değişiklikliği meydana gelebilir. Tüm bunlara ek olarak bazı etken maddelere sahip antibiyotiklerin ve yüksek dozda florun kullanımına bağlı olarak dişlerde renklenmeler ve lekelenmeler meydana gelebilir.

Diş Beyazlatma Ne Zaman Gerekli?

Diş beyazlatma dişlerdeki patolojik ya da yaşa bağlı oluşan renklenmelerin giderilmesi için uygulanabilir. Diş beyazlatma uygulaması öncesinde dişler klinik ve radyografik olarak muayeneden geçirilir. Eğer çürük, kırık ya da diş eti hastalığı tespit edilirse bu sorunlar giderildikten sonra diş beyazlatma uygulamasına başlanır.

Diş beyazlatma ileri düzeyde diş eti hastalığı olanlara, süt dişlerine, hamilelik ve emzirme dönemindeki kişilere, peroksit alerjisi olanlara, yaygın çürük, abrazyon, sensitive diş ve şekil anomalisi gibi diş patolojileri olan hastalara uygulanamaz.

Diş beyazlatma iki farklı yöntem kullanılarak yapılabilir. Ofis tipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından klinik ortamında ve yaklaşık 1 saat içerisinde tamamlanır. Ofis tipi diş beyazlatma uygulamasından elde edilecek sonuç çeşitli etkenlere bağlı olarak hasta özelinde değişebilirse de genellikle üç ila dört ton açılma sağlanır. Ev tipi diş beyazlatma yöntemi diş hekiminin kontrolünde gerçekleşmekle birlikte uygulamayı ev ortamında hastanın kendisi yapar. Ev tipi diş beyazlatma tedavisi uygulanacak hastaların ağız ve diş ölçülerine göre hazırlanan apareyler diş beyazlatma jeliyle birlikte hastaya verilir.  Diş hekimi nasıl uygulama yapılacağına ilişkin tüm detayları da hastayla paylaşır. Bazı hastalarda elde edilecek sonuçların pekiştirilmesi ve daha uzun süre kalıcılığının sağlanması amacıyla ofis tipi diş beyazlatma sonrası belirli bir süre ev tipi diş beyazlatma uygulaması yapılabilir bu durum kombine diş beyazlatma olarak adlandırılır.

Ofis tipi diş beyazlatma prosedüründe ilk olarak hastanın dişlerinin yüzeyleri temizlenerek diş beyazlatma uygulamasına hazır hale gelmesi sağlanır. Ağız için yumuşak dokuların diş beyazlatma jelinden zarar görmemesi için bariyer uygulanır. Diş beyazlatma jeli dişlerin üzerine sürülür. Daha sonra lazer ışını kullanılarak aktive edilir.

Ev tipi diş beyazlatma yöntemi ofis tipi diş beyazlatmaya göre daha uzun sürede tamamlanır. Hangi diş beyazlatma yönteminin tercih edileceğine ilişkin karar hasta özelinde verilmelidir.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürer?

Ev tipi diş beyazlatma uygulamasının ne kadar süreceği kişi özelinde değişir. Bu süre genellikle iki ila beş hafta arasındadır. Ev tipi diş beyazlatma yöntemi hasta tarafından uygulansa da sürecin planlaması diş hekimine aittir. Bu nedenle hasta diş hekiminin talimatlarına birebir uymaya özen göstermelidir. Daha kısa sürede daha etkili sonuçlar alma gibi yanlış bir fikre kapılarak diş beyazlatma jelinin diş hekiminin belirttiği miktardan daha fazla kullanılması gibi hatalar yapılmamalıdır. Bu durumda diş beyazlatma jeli, diş beyazlatma plaklarından taşar. Diş etleriyle teması durumunda diş etlerinde tahriş oluşması gibi istenmeyen durumlar gelişebilir

Ayrıca uygulamanın herhangi bir nedenle yapılamadığı bir gün olması halinde bu eksikliğin telafi edilmesi için diş beyazlatma jelinin daha fazla miktarda kullanılması ya da dişlerde diş hekiminin belirttiğinden daha uzun süre tutulması gibi uygulamalar da söz konusu olmamalıdır. Her gün uygulama sonrası diş beyazlatma plağı temizlendiği gibi diş beyazlatma tedavisi süresince dişlerde renklenmeye neden olabilecek maddeler içeren yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca ağız ve diş bakımı rutini eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma bandı zararlı mı içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz