Dinar Organize Sanayi Bölgesine fidan dikildi

TAKİP ET

Dinar Organize Sanayi Bölgesi çevre yatırımları kapsamında Sağlık Koruma Bandı alanında yer alan 32 Dekarlık arazide hazırlanan ağaçlandırma projesi doğrultusunda 1000 adet badem fidanını toprakla buluşturdu.

Fidan dikim programına; Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Acar, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Bağırkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ve İş Adamı Nedim Soyaltın, Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü İbrahim Er, Ortarım Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüksek Ziraat Mühendisi Mustafa Selek, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Yatırımcılar ile Çalışanları, Gençali Köyü Muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

 

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Acar yaptığı konuşmasında; “Ağaç son derece önemli. Amel defterinin kapanmayacağı işlerden biride ağaç dikmek. Yeşerdiği süre içerisinde faydası sayılamayacak kadar çok fazla. Hem sağlık hem istihdam hem de iklimi değiştiren bir unsur. Burada boşta kalan bir arazimizi değerli bölge müdürümüz ve Ortarım yönetim kurulu üyesi Mustafa Bey bize danışmanlık yapıyor. Burada bademler olacak. Hem ekonomimize katkı sağlayacağız. Hem de boşta kalan arazimizi değerlendireceğiz.” dedi.

 

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya yaptığı konuşmasında; “Hayırlı bir iş için topladık. Ağaç dikmek en kutsal işlerden birisi. Dinarımız Afyonkarahisar’da ağaç varlığı yönünde iyi yerlerde olan bir yerimiz. Buda vatandaşlarımızın ağacı yeşili sevdiğini gösteriyor. Bu koruma bandındaki alanı yeşillendirmek istemesi gayet güzel bir davranış olmuş. Organize Sanayi bölgemiz gayet güzel bir yerde. Birde bölgede olan badem ağacı dikilmesi hem çiftçimize örnek olacak hem de burada bir yeşil olan olacak.” dedi.

 

Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan vekili ve üyelerin konuşmalarının ardından Yüksek Ziraat Mühendisi Mustafa Selek tarafından projeye ilişkin yürütülen çalışmalar,  Bademin ülke ekonomisindeki yeri ve Ortarım Şirketinin Yeşilçat ve Dikici köyünde kurduğu Badem bahçesi yatırımı ile ilgili açıklamalarından sonra hep birlikte fidan dikimine geçildi. OSB Bölge Müdürü Er projedeki hedefin “OSB içerisine yeşil bir görüntü ve temiz bir hava kazandırırken bir yandan da çevre ve sanayinin modern uyumunun en güzel örneklerinden birini oluşturmaktır.” dedi.