Dinar'da Üniversitene Hoş geldin etkinliği

TAKİP ET

Dinar Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Hoş geldin etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkanı Nihat Sarı, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkan v. Adnan Güzeldal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Cemal Hakan Dikmen,Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Afyonkarahisar Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Merkez Mahalle Muhtarlar Başkanı Mehmet Gürpınar, üniversite Öğretmenleri ve üniversiteli öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan uygulama günün mana ve önemini bildiren konuşmaların gerçekleşmesiyle devam etti. 

Günün mana ve önemini bildiren konuşmalar kapsamında ilk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Cemal Hakan Dikmen yaptı. 

Hakan Dikmen konuşmasında; 17 Kasım Dünya öğrenciler günü gibi manalı bir günde öğrencilere güzel bir aktivite düzenlendiği amacıyla ve öğrencilerimizden desteğini hiçbir vakit esirgemediği amacıyla Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya teşekkür ediyorum."dedi.

Günün mana ve önemini bildiren konuşmaların devamında ise Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı bir konuşma gerçekleştirdi. 

Belediye Başkanı Nihat Sarı konuşmasında; “Belediye olarak 17 Kasım dünya öğrenciler günü bundan dolayı düzenlediğimiz faaliyetimize hoş geldiniz şeref verdiniz…

Uluslararası öğrenciler Günü’nün doğuşu 1939 senesinde Prag üniversitesinde Almanların hücumu ve Çekoslovakya'nın almanlar aracılığıyla işgaline karşı uygulanan gösteriler sonucu, 9 öğrenci liderinin ölümüne, 1200 öğrencinin toplama kamplarına gönderilmesi ve Prag üniversitesinin bütün birimleriyle kapatılmasıyla sonuçlanmıştır. 

1941 senesinde bu günün uluslararası öğrenci konsülünde 17 Kasım’ın uluslararası öğrenci günü olması önerisi dile getirilmiş ve uluslararası öğrenci birliği ve avrupa öğrencileri mahalli birlikleri birleşmiş milletlere baskı yaparak 17 Kasım’ı dünya genelinde geleneksel bir öğrenci günü durumuna getirirmişlerdir.

Günümüzde üniversite öğrencilerimiz hayat sürdürdükleri bölgeden detaylı il ve ilçelere eğitim görmek amacıyla gitmektedirler. Dolayısıyla geldikleri il ve ilçelerde detaylı kültür ve yöresel değişiklikler ile karşılaşmaktadırlar. Yaşanan değişikliklerı benimsemek hedefiyle 17 Kasım dünya öğrenciler gününde detaylı organizasyonlar düzenlenmektedir.

Bizlerde belediye olarak ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek 17 Kasım dünya öğrenciler gününe özel bu güzel faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. 

Bu aktivitete ki amacımız ilçemize eğitim görmek amacıyla detaylı ortamlardan gelen öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlamak ve hayat sürdürdükleri ilçenin kültürü ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. İnşallah belediye olarak bu faaliyetimizi geleneksel duruma getireceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle 17 Kasım öğrenciler gününe özel düzenlediğimiz faaliyetimize katılan kıymetli protokolümüze ve geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize teşekkür ediyorum. “dedi.

Günün mana ve önemini bildiren konuşmaların tamamlanmasının sonrasında Şairlerimiz aracılığıyla şiir dinletileri başladı. 

Şairlerimiz Abdurrahman Ertürk, Refik Kaplan, Sadık Ürkmez ve Mehmet Özcan aracılığıyla şiir dinletileri gerçekleştirildi. 

Şiir dinletileri sonucunda genç ozanımız Salih Utku aracılığıyla türkü dinletileri seslendirildi. 

Şiir ve türkü dinletilerinin tamamlanmasının sonrasında mahalli sanatçılarımız aracılığıyla üniversite öğrencilerimizin eğlenmesi hedefli yöresel oyun havaları söylendi.

Düzenlenen aktivite bundan dolayı Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya teşekkür ederek hayat sürdürdükleri ilçenin kültürel değişikliklerını öğrenmek adına güzel bir aktivite olduğunu altını çizen üniversiteli öğrenciler imtihan haftasında güzel bir moral olduğunu ve doyasıya eğlendiklerini ifade ettiler.