Dinar Belediyesi: Su verimliliğini arttırmakta kararlıyız

TAKİP ET

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Afyonkarahisar Valimiz Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın katılımlarıyla Valilik Toplantı salonunda gerçekleşen "Su Verimliliğinin arttırılması" konulu toplantıya katıldı.

Dinar İlçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşen Toplantıda Belediye Başkanımız Nihat Sarı ilçemizde belediye olarak su verimliliğini arttırma noktasında yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BELEDIYE OLARAK SU VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN NELER Mİ YAPTIK?

"7330 metre yeni su hattı yaptık"

Su verimliliğini arttırmak adına Belediye olarak eski su hatlarını yenileyip, ilave yeni su hatları döşenerek, kaçak suyun kesilmesi ve suyun daha verimli kullanılmasını sağladık.

"Su pompalarımızı yeniledik"

Su pompalarımızı yenileyerek daha az enerji ile suyu daha ucuza maliyetle vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.

"7875 abonemiz akıllı su sayacı kullanıyor"

Belediyemiz tarafından 2011 yılında alınan meclis kararı ile kaçak su kullanımını önlemek ve su tasarrufu için akıllı su sayacı kullanımına başlanması ile 15210 aboneden 7875 tanesi akıllı su sayacına geçti.

"Tarımsal sulamada kapalı sulama sistemine geçtik"

Belediye olarak çiftçilerimizin tarımsal sulamalarını daha verimli yapması adına geleneksel sulama sistemi yerine kapalı sulama sistemini faaliyete geçirerek daha etkin ve su israfı yapmadan sulama yapmasını sağladık.

Toplantı bundan sonraki süreçte su verimliliğinin arttırılması ile ilgili yapılabilecek olan proje ve çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunulmasıyla son buldu.

Dinar Belediyesi dinar nihat sarı