Dijital Tır Afyonkarahisar'da!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı aracılığıyla yaşama geçirilen, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır, Türkiye'de 51 ili dolaştığı uygulaması kapsamında 11. durağında Afyonkarahisar'a geldi.

9 Şubat'ta Edirne'den yola çıkan tır, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur ve Isparta’nın sonrasında bugün Afyonkarahisar’a geldi. Bu kapsamda Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile bir arada Dijital Tır’ı ziyaret ederek, araştırmalarda bulundu.

Etkileşim Başkanlığı Önemli İşler Yapıyor

Vali Gökmen Çiçek’i ziyarette üç ebatlı manzarae sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını açıklayan holografik sunucu karşıladı. Harekete duyarlı ekran, 3 ebatlı sanal kutu, yeşil perde ve sihirli ayna tecrübe alanlarını da araştıran Vali Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Etkileşim Başkanlığının ülkemizde ve vatan dışında ülkemizin daha iyi anlatılması noktasında mühim çalışmalar yaptığını söyledi.

Çok Güzel Bir Çalışma

Tır içinde Türkiye’nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile animasyon bir uçuş tecrübesi ile altıncı kuşak ultra deniz sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi’nin hologram şov gösterilerini de izleyen Vali Çiçek: “Ülkemizin ürettiği ve sahip bulunduğu değerlerin böylesine bir projeyle anlatılması çok güzel bir çalışma. Ben Cumhurbaşkanlığı Etkileşim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ve Dijital Tır’ın hazırlanmasında emeği geçtiğimiz herkese teşekkür ediyorum. Kısıtlamalar başlamadan evvelce imkânı olan vatandaşlarımız gelip ziyaret edebilirler” dedi.

Gerçeküstü İzlenim Sunuyor

Yeşil Perde Deneyimi, ileri teknoloji veri işleme olanakları yardımıyla özel bir gereç önünde fotoğrafı çekilen ziyaretçiyi daha evvelce belirlenmiş bir ortamdaymış gibi gösteriyor.  3 Boyutlu Sanal Kutu tecrübe kısmı ise izleyicilere rastgele bir yapıya bağlantısı bulunmadan havada asılı manzara sağlarken, ileri teknolojiyle havada holografik oluşturularak gerçeküstü gözlem sunuyor. Bu alanda ilaveten altıncı kuşak ultra deniz sondaj gemimiz olan Fatih sondaj gemisinin hologram şovu gösteriliyor.