Dijital Meydanda İyilik Hareketi Afyon'da başladı!

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü doğrulusunda desteklenen 'Dijital Meydanda İyilik Hareketi' projesi, Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde başladı.

Günümüzde hayatın vazgeçilmez bir parçası olan dijital araçların nasıl en proaktif ve en etkili şekilde kullanabileceğini öğretmek amacı ile yolan çıkan proje; bu gaye tarafında detaylı ücretsizeğitimler ile gaye kitlesi olan ortaokul öğrencilerini bilinçlendiriyor. Proje bir taraftan dijital boyutları temel alırken başka taraftan da fiziksel aktiviteler içeriğine değiniyor. Proje boyunca çocukların sosyal hayatını kökten değiştirebilecek izcilik, kamp, gezi ve kitap okumaları gibi detaylı deneyimler iştirakçilerin imkânına sunuluyor.
 
Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü İzci Evi’nde tarihinde oluşturulan ve aynı vakitte canlı yayınlanan bilgilendirme faaliyeti ile projeye asil olarak katılmaya hak kazanan ortaokul öğrencileri ve velileri proje detayları ile ilgili bilgilendirildi.
 
Proje etkileşim sorumlularından ve izci liderinden Emirhan Yelekin “Öncelikli amacımiz her işinde sevgiyi temel alan, okuyan, dünyada olan bitenin farkında, iyi niyetli gençler yetiştirmektir. Projemizde, ortaokul öğrencilerinin izcilik ve dijital beceriler konusunda eğitilmesiyle; internet teknolojilerini etkili, yararlı, saygılı ve şuurlu kullanması ve bu yolla iyiliği yayması gayelanmaktadır.” ifadelerinden sonra proje ekibini tanıtarak, projenin misyon ve vizyonunu anlattı.

Sonrasında projenin koordinatörü/yürütücüsü olan ve Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kahraman, projeyi ve proje boyunca yapılacak çalışmaları ve öğrencilerin kazanımlarını ana hatlarıyla tanıttı. Bilgilendirme toplantısı, Afyon Kocatepe Üniversitesi İzci Topluluğu Başkanı Ayşe Temizkan ve İzci lideri Muharrem Yalçın'ın proje içersinde tespit edilen izcilik faaliyetleri ile ilgili bilgi vermesi ile devam etti. 
Proje ekibinde yer alan projenin psikolojik danışmanı, Psikolog Macide Kahraman pandemi döneminin ortaokul öğrencileri üstünde bıraktığı etkisi ve bu proje ile gençlerin dijital ortamlar ve sosyal hayat üstündeki algılarının nasıl olumlu bir şekilde değiştirebileceğini, aynı vakitte gençlere çok mühim bir bakış açısı kazandırılacağından bahsetti. Toplantıda ilaveten proje boyunca verilebilecek ücretsiz eğitimler ve kitaplar tanıtılırken bunlarla ilgili detaylar da açıklandı.

Toplantıyı denetlemeye ve izlemeye gelen, Afyonkarahisar Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri 2020 senesinde Afyonkarahisar’da 6 projenin destek gördüğünü bu projelerden birinin de “Dijital Meydanda İyilik Hareketi” projesi olduğunu ve bu projenin içeriğinin çok dolu olduğunu belirttikten sonra toplantıya katılan proje ekibine, Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticilerine, öğrencilere ve velilere iyi istek temennilerini ilettiler. Etkinlik kapanış konuşması ve iştirakçilerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.