Dijital dönüşümün önemine ilgi çekildi

TAKİP ET

İstanbul'daki Boğaziçi Zirvesi'ni değerlendiren UİP Onursal Başkanı Talal Abu-Ghazaleh, dünyanın daha iyi bir geleceği amacıyla dijital dönüşümün önemine ilgi çekti.

İstanbul'da düzenlenen 49 ülkeden Devlet Başkanı, Bakan, Prens, Prenses, bürokrat ve iş insanlarının katılması ile gerçekleşen Boğaziçi Zirvesi dünyaya projeksiyon tuttu. Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) Onursal Başkanı Talal Abu-Ghazaleh, yoğun katılımla yapılan zirveyi değerlendirdi. Ghazaleh, dünyanın daha iyi bir istikbal amacıyla beş asli zorlukla yüzleşmesi ve mücadele etmesi gerekliliğini ifade etti.

Dijital dönüşümü gerçekleştiremeyen yok olacağını öne süren Talal Abu-Ghazaleh, "Bana göre dünya liderleri akıllı çözümler oluşturarak enerji üretimini ve emisyonlarını yavaşlatmak amacıyla gereken yürekli kararları almalı. Birleşmiş Milletler'i, iklim farklılığı konusu ile ilgili yaklaşan tehlikelere ilgi etmek ve dünyadaki her ülkenin performansı ile ilgili bağımsız olarak rapor vermek amacıyla bu hususta uzmanlaşmış BM organları kurmaya çağrı etmeliyiz" dedi.

Dijital dönüşümün önemine ilgi çeken Ghazaleh, "Her şeyin dijital olarak etkinleştirileceği bir bilgi devriminin amacıyladeyiz. Dünyada tam dijital dönüşümü gerçekleştirebilenler ile yapamayanlar arasında mümkün bir bölünme var ve başta ticaret olmak üzere eğitim ve sosyal yaşam gibi yaşamın derhal her bölümünde geçerli olacak. Kapsamlı bir dijital dönüşüm gerçekleştirmeyenler dünyada rekabet edemeyecek ve natural olarak yaşamta kalamayacak. Diğer bir etken ise ABD-Çin çatışması. İki süper güç arasında yaşanan bu çatışmaya ve yeni dünya düzeni formülünün yazılacağı gerçekliğe hepimiz tanıklık edeceğiz. En önemlisi, iki ülke arasında yaşanacak yüzleşme olacak. Dünyamızı bu hususta da yeni bir adaptasyon