"Dev Bütçe Ayrıldı! EYT'lilerin Maaş ve Bayram İkramiyeleri Yatırılmaya Başladı"

TAKİP ET

Türkiye'de 15.6 milyon emekli, bayram öncesinde müjdeli haberi aldı. İşlemlerini tamamlayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık maaş ve bayram ikramiyelerini alabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ödemelerin bayramdan önce yapılacağını duyurmuştu ve söz verildiği gibi ödemeler başladı.

EYT'liler, tüm emekliler gibi bayram ikramiyesi olarak 2 bin TL alacaklar. Ayrıca, emekli aylıkları da bayramdan önce ödenecek. Ödemelerin tarihleri belli oldu ve 17-20 Nisan tarihleri arasında maaş ve bayram ikramiyeleri ödenenler bugün itibariyle ödemelerini almaya başladı. 21-23 Nisan tarihleri arasında ödeme yapılacak olanlar ise 15 Nisan'da, 24-26 Nisan tarihleri arasında ödeme yapılacak olanlar ise 16 Nisan'da ödeme alacaklar. Bağ-kur kapsamında olanlar ise 25-26 Nisan tarihleri arasında ödemelerini alacaklar.

Bayram ikramiyeleriyle ilgili olarak 24 Mart'ta AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bir açıklama yapmıştı. Elitaş, emekliye verilen bayram ikramiyesinin tutarının bin 100 TL'den 2 bin liraya yükseltileceğini açıklamıştı. 2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 1.000'er TL olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi 2021 yılında 1.100 TL'ye yükseltilmişti. Geçtiğimiz yıl da emekli bayram ikramiyesi 1.100 TL olarak uygulanmıştı. Bu yıl ise emekliler hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda 2.000'er TL ikramiye alacaklar.

EYT'lilerin de bu düzenlemeden faydalanacak olmaları, uzun süredir emeklilikte yaşa takılanlar konusunda yapılan mücadelelerin bir sonucu olarak değerlendirilebilir. EYT'lilerin emeklilikle ilgili haklarının iyileştirilmesi, emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı sorunların bir nebze olsun giderilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Bu düzenleme sayesinde EYT'liler de bayram öncesinde maddi açıdan rahat bir nefes alacaklar

eyt maaş eyt maaş hesaplama eyt maaş sorgulama eyt maaş ne zaman eyt maaş ödemeleri