Ders Çalışmaya Yardımcı Siteler

TAKİP ET

Ders çalışırken kendi kendimize halledemeyeceğimiz bazı zorluklarla karşılaşabiliriz.

Ders çalışırken kendi kendimize halledemeyeceğimiz bazı zorluklarla karşılaşabiliriz. Örneğin ders çalışırken bilmediğimiz bir konuyla karşılaşabilir veya önemli bir kompozisyon yazarken tüm imla kurallarını doğru kullanıp kullanmadığımızı bilemeyebiliriz. Böyle durumlarda ders çalışma motivasyonunu kaybetmek ve işleri kendimiz için zorlaştırmak yerine ders çalışmaya yardımcı siteler ile çalışma sürecine devam edebiliriz.

Bu yazımızda ders çalışmanıza yardım edebilecek çeşitli web site önerilerini yazımızda bir araya getirdik. Hepsi farklı bir alanda size yardımcı olacak ders çalışmaya yardımcı siteleri bir arada kullanarak çok daha verimli bir şekilde ders çalışabilirsiniz.

1. YouTube

Evet, hepimizin her gün girdiği YouTube ders çalışmaya yardımcı siteler arasında önemli bir yere sahip. Pek çok eğitmen YouTube üzerinden uzman oldukları alanla alakalı konu anlatım ve soru çözüm videoları paylaşıyor. Bu videoları izleyerek bilmediğiniz konuyu öğrenebilir, ders çalışmaya emin adımlarla devam edebilirsiniz. YouTube’da ders çalışırken dikkatinizin dağılmamasına ve başka videoları izlemeye geçmemeye dikkat etmelisiniz.

2. Canlı Saat

Ders çalışmak için motive olmak zorlayıcı olabilir. Bir türlü masanın başına oturamadığınız durumlarda canlisaat.com’a giderek çalışma ve mola sürelerinizin takibini tutabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta belirlediğiniz ders çalışma süresince (örneğin 45 dakika) herhangi bir şeyle ilgilenmemek ve mola süresinde de (15 dakika gibi) dersle alakalı hiçbir şey düşünmemek. Çok uzun süreler ders çalışmamaya ve kendinize yeteri kadar mola vererek motivasyonunuzu kaybetmemeye de özen göstermelisiniz.

3. Kunduz

Aklımızdaki soruları bir arkadaşa sormak ve onlardan gerekli cevabı almak en kolay ve etkili öğrenme yöntemlerinden birisi. Peki yanımızda herhangi bir arkadaşımız olmadığında veya onlara ulaşamadığımızda ne yapabiliriz? Böyle durumlarda Kunduz’a giderek sorunuzu sorabilir, tıpkı bir arkadaştan sorunun cevabını dinliyormuş gibi açıklayıcı ve öğretici cevaplar alabilirsiniz.

Kunduz’un en güzel yanı sadece bir yaş grubuna değil, çeşitli yaş gruplarındaki öğrencilere hitap ediyor olması. LGS veya YKS öğrencisi olmanız fark etmez, Kunduz’a girerek tüm sorularınızı sorabilirsiniz.

4. KhanAcademy

Dünya çapında binlerce öğrencinin kullandığı KhanAcademy bünyesindeki ücretsiz derslerle her türlü öğrenim basamağına uygun eğitimler sunuyor. Burada ortaokuldan üniversite öğrencilerine kadar herkes kendisine göre bir ders videosu ve içerik bulabiliyor. Ders çalışmaya yardımcı siteler arasında bulunan KhanAcademy’nin uzman öğretmenlerinden istediğiniz konuyu dinleyebilir ve anlamadığınız yerleri pekiştirerek sınavlarda başarılı olabilirsiniz.

ders çalışma yardımcı siteler kunduz