Depremzedeler için bedelsiz hayvan dağıtımı başlıyor

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayvanlarını kaybeden yetiştiricilere bedelsiz hayvan dağıt...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayvanlarını kaybeden yetiştiricilere bedelsiz hayvan dağıtımına başlıyor. İlk etapta 43 bin 618 küçükbaş hayvanın teslimi için işlemler başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, hasar tespit çalışmalarının tamamlanması sonrasında büyükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovanların dağıtımına başlanacağını belirtti.

Deprem bölgesinde kırsalın yeniden ayağa kaldırılması ve hayvansal üretimin devamının sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında bedelsiz karşılanacak olan hayvanların dağıtımı, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla yapılacak. Bedelsiz hayvan telafilerinden yararlanan yetiştiriciler, aldıkları hayvanları 2 yıl boyunca mücbir sebepler dışında satamayacak, devredemeyecek veya başka amaçlarla kullanamayacak.

Bakanlık, depremzede çiftçilerin hayvan kayıplarını mümkün olan en kısa sürede telafi etmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremzede yetiştiricilerin yanlarında olduklarını ve bedelsiz hayvan telafilerinin hızlı bir şekilde yapılacağını ifade ediyor. Ayrıca, depremden zarar gören balıkçı gemisi sahipleri ve su ürünleri yetiştiricilerine de nakdi destekleme sağlanacağı bilgisi de paylaşıldı.