Deck Nedir?

TAKİP ET

Deck, oldukça dayanıklı bir yapıya sahip meşe, kestane, sarı çam, ladin gibi ağaçların işlenmesi sonucunda dış mekanlarda kullanılan bir malzeme olarak adlandırılmaktadır.

Ahşap çeşidi olarak bilinen bu ürün, çoğunlukla havuz kenarları, balkon ya da teras gibi açık alanlar, gemilerin iç kısımlarında bulunan güverteler ve birçok dış cephe alanında kullanılmaktadır. Dış mekanlarda oldukça şık bir görünüm sunan bu malzeme türü zeminin ahşapla kaplanması yöntemi ile uygulanmaktadır.

Deck Çeşitleri Nelerdir?

Montaj edilebilme özelliğine göre çeşitlenmekte olan bu malzeme türü 4 ayrı grupta çeşitlenmektedir. Karo deck, klipsli deck döşeme, üstten vidalı döşeme, armuzlu döşeme olarak bilinen bu deck çeşitleri uygulanacak oldukları alanlara farklı çeşitlerde döşenmektedir. Karo deck, montajı sırasında her bir karo üzerine atılan 40 vida ile uygulanmaktadır. Klipsli döşeme ise metal ya da plastik klipsler yardımı ile döşenmektedir. Üstten vidalı döşemede deck malzemesi üst bölgesinden vidalanarak montajlanır. Armuzlu çeşidi ise bölge üzerine diğer alt tabaka işlemleri tamamlandıktan sonra armuzlu deck  malzemesi uygun yapıştırıcı ile yapıştırılarak uygulanır. Tüm deck çeşitleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak için Salkım Orman Ürünleri web adresine tıklayabilirsiniz