Danıştay 150.Yıl Hatıra ormanı kuruldu

TAKİP ET

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Atatürk Orman Çiftliği arazisinde 'Danıştay 150. Yıl Hatıra Ormanı' fidan dikim merasimine iştirak etti.

Ülkemizin en önemli ve saygın kurumlarından birisi olan Danıştay’ın Kuruluşunun 150. Yıldönümünü kutlayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Bakanlık olarak, 1868 yılında kurulan bu yıl 150. kuruluş yılı dönümünü kutlayan Danıştay için, Danıştay 150. Yıl Hatıra Ormanı kuruyoruz. Yaklaşık 20 dekar büyüklüğündeki sahaya, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Danıştay Başkanımız ile birlikte  Danıştay yöneticileri ve üyeleri için Ortalama 1,5 -2 metre boylarında sedir,  karaçam, mavi ladin, servi vb. türlerden oluşan yaklaşık 1.300 adet fidan dikeceğiz.” dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Son yıllarda şehit ve terör mağdurlarımız için ülkemizin her ilinde çok sayıda bedelsiz hatıra ormanı tesis ettik. Bugüne kadar toplam 298 Şehitler Ormanı kurarak 2 milyon 800 bin adet fidan diktik. 1994 - 2017 yıllarını kapsayan çalışmalarımız neticesinde, bu güne kadar 3.096 adet hatıra ormanı kurduk” diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğine imza attıklarının altını çizen Bakan Prof. Dr. Eroğlu, “Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim” sloganıyla yeni ağaçlandırma seferberliği başlattık. 2023 yılı sonuna kadar Dünya’daki her insan için ülkemizde bir fidan dikerek toplam 7 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacağız.” dedi.