CUMHURİYET VE ATATÜRK İLKELERİNİN YILMAZ SAVUNUCUSU "ASIM YILMAZ"

TAKİP ET

Eğitimci Hemşerimiz Recep BİRDANE'nin Siyasetçi Merhum Asım YILMAZ hakkında hatıra ve makalesini yayınlıyoruz.

Asım Yılmaz (D:1925, Bolvadin, Afyonkarahisar. Ö. 24 Ocak 2019 Ankara) Türk siyasetçi. Afyon Lisesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Erzurum, Oltu ve Mersin Cumhuriyet Müddeî-i Umûmi Muavinlikleri, Serbest Avukatlık, Afyon Baro Başkanı, Kurucu Meclis Afyonkarahisar İli Temsilciliği (6 Ocak 1961 – 15 Ekim 1961), TBMM 1.(XII) Dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. 1965 Yılında Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmiştir daha sonra, aynı kurumun Hukuk Müşavirliğine atanmıştır.    Türkiye Cumhuriyeti’nin en demokratik Anayasası sayılan 1960 Anayasası’nın hazırlanmasında çok büyük gayret ve katkıları olmuştur. Keza 12. Dönem CHP Afyon Milletvekili olarak o dönemin çalışma hayatı, sosyal güvenlik, milli eğitim, Atatürk İlkeleri, adalet, gençlik, tarım ve hayvancılık, Kıbrıs konularındaki yasal hazırlama çalışmalarda yer almıştır. Baro Başkanlığı, Yasama temsilciliği ve vekilliği ile sonrasındaki özel ve devlet kurumlarındaki görevlerinde Ankara’da, Afyon beldelerinde ikamet eden tüm Afyonluların her konudaki yardımlarına koşmuş, onların hamisi olmuştur. Cumhuriyete sadakatten hiç ayrılmamış, şaşmamış, parti değişikliği yapmamıştır. Afyonluların dava vekili olarak: “ Ankara’da yardımcımız Yılmaz Asım Bey var” öz değişini hak etmiştir. Bunları yaparken başkaları gibi politik çıkar maksadı gütmeden, insancıl duygularla yaptığını tüm hemşeriler bilmektedir.    Meziyetlerinin hepsinden daha önemlisi: 
Sayın Asım YILMAZ: “ TÜM YAŞAMI BOYUNCA CUMHURİYET ve ATATÜRK İLKELERİNİN, TIPKI ADI GİBİ, YILMAZ TAKİPÇİSİ VE TEMEL TAŞLARINDAN BİRİSİ OLARAK YAŞAMAYI BAŞARMIŞ ENDER BİR TÜRK ULULARINDAN BİRİDİR!” 
Ey muhterem Asım YILMAZ Ağabey: Dün maddi varlığını, eşinin de daha önce gittiği ve sizi beklediği, ebedi istirahatgahına tevdi ettik. Ruhun şad olsun! Bizler unutmayacağız ki: Sizi seven tüm Afyonlular, Türkiye Cumhuriyeti ve dünya Türk Âlemi insanlığa yaptığınız sosyal hizmetleri hatırlayacak, aziz davranışlarınız tarafımızdan örnek alınacaktır. Fikirleriniz ve ruhunuz sonsuza değin yaşayacaktır! “Ne mutlu sizin gibi elleri temiz, ruhu insancıl, alnı pak ömür sürmüş olana!”   NOT: Kendisini örnek almaya çalıştığım bana çok büyük manevi katkıları olan müteveffa Ağabeyim Asım Yılmaz’ın maddi varlığını kaybetmiş olmaktan üzüntüm sonsuzdur.     Teşekkürlerimle  Recep BİRDANE25/01/2019Ankara