Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında uygulanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Erdoğan, kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;
Vaka, hasta ve ölüm sasenearı arttığında milletimize karşı sorumluluklarımız gereği tedbirleri güncelleme halinde kalıyoruz. Ülkemizi bir an evvelce salgının yol açtığı cendereden kurtarabilmenin yolu salgını tehdit olmaktan çıkarmaktan geçiyor.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI
Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve sabat 5 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, piyasa günü uygulanan kısıtlama bundan sonra cumartesi ve piyasa olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati ardından ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi sahip olunan durumuyla devam edecektir.

RAMAZAN’DA YENİ TEDBİRLER
Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke çapında hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan süresince lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan süresince ülke çapında toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir.Kafe ve lokantalara birtakım katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

Kafe ve lokantalara birtakım katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

”58 ŞEHİR KIRMIZI LİSTEDE”
Türkiye’nin büyük bir bölümü malesef kırmızı renge büründü. Vaka, hasta ve ölüm adetlerini insani ve ticari ilişkilerde olduğumuz ülkelerden süratli düşüremezsek küresel normalleşmenin arkasında kalırız. Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80’ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır. Ramazan ayı süresince ülke çapında toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek.

Türkiye’nin bugüne kadar elde ettiği kazanımların sonucunda değişimleri hep korumuş olmasıdır. Salgın döneminde de bu çizgiden katiyen kopmadık. Geçtiğimiz sene yargı reformu strateji belgemizi hazırlamış ardından da buna makul hukuki adımlarımızı atmaya başlamıştık.Bu ayın başında insan eylem hakları planını kamuoyuna sunduk.

Yaklaşık 3 hafta evvelcede ekonomik reformlarımızı açıklamıştık. Türkiye ekonomisinin potansiyelinin göstergesi vakit vakit meydana çıkan temelsiz finans hareketleri değil işte bu reform gündemidir. Hukuktan ekonomiye kadar uzanan ve milletimiz aracılığıyla memnuniyetle karşılanan reform programlarımızın takvimine makul devam edeceğiz.

”GELİN, TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPIN”
Tüm yatırımcılara sesleniyorum, gelin Türkiye’ye yatırım yapın. Dün yatırım yapanlar, bugün meyvelerini topluyor. Vatandaşlarımıza evlerinde tuttukları altın ve dövizleri finans kuruluşlarına kazandırmaları çağrımı yineliyorum. Yeni anayasa süreci Cumhurbaşkanlığı hükümet düzeneğinin tahkimi amacıyla de fırsat olacaktır. Her türlü teklife açığız.