Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan, Vefa Buluşması'na katıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Vefa Buluşması'na katıldı.

“DOSTLUKLAR SINANDIKÇA GÜÇLENİYOR”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve AK Parti geleneği içinde faaliyet göstermiş; Mukaddes Çıtlak, Nuran Sözen, Leman Aksay, Ayfer Yaman, Şeyma Döğücü gibi isimlerin de katıldığı toplantıda konuşan Emine Erdoğan, bu tür buluşmaların dostlukların tazelenmesi adına önemli olduğuna dikkat çekti.

 

“Dostluklar sınandıkça güçleniyor” diyen Emine Erdoğan, uzun, ince ve çetrefilli bir yolda dostluğun değerine işaret ederek, “Biz, sınamanın en büyüğünü, ölümle burun buruna geldiğimiz 15 Temmuz’da yaşadık. ‘Gerçek dostlar yıldızlar gibidir. Karanlık çöktüğünde ilk onlar görünür.’ denir ya, hakiki dostlarımızla ve elbette milletimizin dostluğu ile aydınlandı o sabah” şeklinde konuştu.

 

“BUGÜN SİYASETİN DİLİ, MİLLETİN DİLİYLE BÜTÜNLEŞTİ”

 

Vefa Buluşması’na katılanlarla ortak bir varlık mücadelesinden geldiklerini dile getiren Emine Erdoğan, geniş toplum kesimlerinin yok sayıldığı bir anlayışa karşı sabır ve özveriyle mücadele ettiklerini söyledi. Başörtüsü meselesi başta olmak üzere büyük hak ihlallerine karşı yapılan bu mücadele sırasında hiçbir zaman şiddete başvurulmadığının altını çizen Emine Erdoğan, “Hiçbir zaman devletimize küsmedik. Çünkü devlet bizimdi. Milletindi. Rabbimize sığınarak çok çalıştık, çabaladık. Ve Elhamdülillah, devlet-millet buluşması gerçek oldu. Bugün siyasetin dili, milletin diliyle bütünleşti. Milletin hissiyatı siyasete taşındı. Artık devletimizin kapısı milletimize ardına kadar açık. Bunlar, hep şükür vesilesidir. Gören gözler için nimettir” diye konuştu. Kadınların bu mücadelede başrolde olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, ortak hatıralardan söz ederek zor şartlarda verilen mücadele sonunda kazanılan hakların, kabul edilen dualar olduğunu sözlerine ekledi.

 

“TÜRKİYE ARTIK KENDİ İÇİNE KAPANAN BİR ÜLKE DEĞİL”

 

“Türkiye artık kendi içine kapanan bir ülke değil, dünyaya açılan, kucak açan bir ülke. Evlatlarımız artık başka ufuklara bakıyor” diyen Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük hesapların, kısır düşüncelerin ülkesi olamayız artık. Bu ülkeye en yakışan şey, şerefli mazimize layık bir yeniden uyanıştır. Milletimiz şu anda yatağını bulmuş bir ırmak gibi, büyük bir deryaya akıyor. Türkiye’nin tarihî misyonu yeniden canlanıyor. Vatan sevgisi, millet sevgisi hesap kitap istemez. Kardeşçe ve birlik içinde yaşamanın aması olmaz. Kıymetini bilmediğimiz şeylerin pişmanlığını Allah bize yaşatmasın!” 



Emine Erdoğan, katıldığı Vefa Buluşması’nda aynı gelenekten geldiği dostlarıyla sohbet ederek özlem giderdi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da konuşma yaptığı toplantı hatıra fotoğrafı ile son buldu.