Cumhurbaşkanı Erdoğan "TÜM ENGELLERİN ÜSTESİNDEN MİLLETİN DESTEĞİYLE GELDİK"

TAKİP ET

AK Parti Yalova mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizim milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yoktur.

AK Parti Yalova mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yoktur. Bunun için de ne söylersek milletimize söylüyoruz ne yaparsak milletimiz için yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yalova mitingine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

 

“TÜM ENGELLERİN ÜSTESİNDEN MİLLETİN DESTEĞİYLE GELDİK”

AK Parti’yi milletle birlikte kurup yola çıktıklarını ve her seçimde milletin artan teveccühüyle yollarına devam ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vesayet güçlerinden darbecilere, terör örgütlerinden siyasi ekonomik tetikçilere kadar önlerine çıkarılan tüm engellerin üstesinden milletin desteğiyle geldiklerini söyledi.

24 Haziran’da, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmek için milletten destek istediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yoktur. Bunun için de ne söylersek milletimize söylüyoruz ne yaparsak milletimiz için yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

YALOVA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

 

Geçen 16 yılda Yalova’ya 11,5 milyar liralık yatırım yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırım ve hizmetlerin arasında; Yalova Üniversitesi’nin,  bin 380 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarının,  spor salonlarının, yüzme havuzlarının, gençlik merkezlerinin, üçü hastane olmak üzere 14 sağlık tesisinin, 331 milyon liralık sosyal yardımın, iki yat limanının ve bin 410 konutun da olduğunu aktardı.

 

Ulaştırma, tarım, sulama, teknoloji, sanayi ve diğer alanlarda şehre yaptıkları, hâlen inşası devam eden ve yapılacak yatırım ve hizmetlerden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakında şehre bir uluslararası bilim ve kongre merkezi kuracaklarını, yıl içinde 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin inşasının başlayacağını, gemi yat üretim ve ihracatında önemli bir paya sahip olan Yalova’yı bu yönde geliştirecek adımlar atacaklarını açıkladı.

 

“SİYASET TUTARLILIK, DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK İSTEYEN BİR HİZMET”

 

Siyasetin; sürekli yalan söyleme, dün söylediğini bugün inkâr etme, dün ak dediğine bugün kara deme sanatı olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin; tutarlılık, doğruluk, dürüstlük ve omurga isteyen bir hizmet olduğunu kaydetti. Son 16 yıldır millete söyledikleri her şeyi yaptıklarını, yapamayacakları şeyi vadetmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de aynısını yaptıklarını söyledi.

 

Türkiye’nin yerli otomobil projesi ile ilgili olarak, ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayının ‘Erdoğan 20 yıl geriden geliyor’ dediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu adayın dediğinin aksine, projenin geleceğin teknolojisiyle, elektrikli ve ilerde sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştirildiğin aktardı. Türkiye’nin savunma sanayiinde geldiği yere değinerek, şimdi insansız uçak Akıncı’nın geliştirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojide ve savunma sanayiinde artık farklı bir Türkiye’nin olduğunu dile getirdi.

 

Kendilerinin ‘Türkiye’yi inşa ve ihya edeceğiz’ derken, muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adaylarının ‘Yıkacağız, durduracağız, satacağız, atacağız’ dediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şunları ekledi: “Bunların kafasındaki fotoğraf 1940’ın fotoğrafı. Sivaslı Nuri Demirağ, Allah rahmet etsin, uçak fabrikası yaptı. CHP ne yaptı? O uçak fabrikasını kapatıp gazocağı fabrikası yaptı; bunların zihniyeti bu. Bu ülkede ne zaman bir kaos, kargaşa, kriz çıksa, karşı taraftan hep aynı talepler gelir; ‘Yatırımları durdurun.’ Daha doğrusu ülkeye kontak kapattırıp ‘Anahtarları da bize verin.’ demek isterler. Bu sözü dün bölücü terör örgütü söylüyordu, bugün de Bay Muharrem İnce söylüyor. Ne farkınız kaldı bunlardan?”

 

Konuşmasında ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, 24 Haziran’da güçlü Meclis, güçlü hükûmet ve güçlü Türkiye için vatandaşların desteğini isteyerek tamamladı.