Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz Müjdeleri: 1 Yıl Boyunca Mutfak ve Sıcak Su İçin Kullanılan Doğalgaz Ücretsiz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta gerçekleştirilen Karadeniz doğalgazının karaya ulaşması töreninde açıklamalarda bulundu ve tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeleri paylaştı.

Erdoğan, konuşmasında ülkemizin her bir hanesinde doğalgaz faturasını düşürecek 2 müjdeyi açıkladı. Birinci müjdesi olarak, vatandaşların evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazın 1 yıl süreyle ücretsiz verileceğini belirtti. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. Bu uygulama sayesinde pek çok hane neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyecek. 

Erdoğan, konuşmasında ayrıca "Karadeniz doğalgazıyla birlikte Türkiye, dünyada doğal gazda en büyük 20 ülke arasına girecek" diyerek, ülkemizin doğalgazda kendi kaynaklarını kullanabilen bir ülke haline geleceğini vurguladı. Ayrıca, doğalgaz konusunda Türkiye'nin artık dışa bağımlılığı azaltacağı ve ekonomik olarak önemli bir kazanım sağlayacağına da değindi.

Karadeniz doğalgazının Filyos'ta karaya ulaşması törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Karadeniz Bölgesi Valileri ve diğer yetkililer de katıldı.

Haber: Afyon Kent Haber

doğalgaz Karadeniz doğalgazı