Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan hakkında açıklama yaptı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1'inci Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1'inci Gemi Sac Kesim Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da yaşananlara dair açıklamalarda bulunurken, “Son zamanlarda çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan'a da barışın ve istikrarın gelebilmesi amacıyla Pakistan'a hayati görevler düşüyor.

Yeni bir göç dalgası ve çatışmaların şiddetlenmesi karşısında bu şekilde fakat mücadele edilebilir. Artan ve İran üzerinden gelen bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız. Bunu engellemek amacıyla de Pakistan'la işbirliğini artırarak sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: Pakistan ile işbirliğimizi artırmalıyız. Giderek yükselen istikrarsızlığın Afganistan'dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki kaygıları fakat bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Burada barış ve istikrarın sağlanması, korunması amacıyla Pakistan'a hayati görevler düşüyor.

Bölgenin ve Afganistan'ın bir an evvelce istikrara kavuşturulması amacıyla her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.