Çiğli'de bağımlılıkla mücadele hız kesmiyor

TAKİP ET

Çiğli Belediyesi ve Katip Çelebi Üniversitesi'nin iş birliğinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı ile alakalı çalışmalar netice raporu tarafında hız kesmeden devam ediyor.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen çalışmanın ilk gününe Çiğli Belediyesi ve başka kamu kurumlarının bayan personelleri katıldı. “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında bayan davetlilere alışkanlıkla mücadele eğitimi verildi. Çalışmaların ikinci gününde, Çiğli’deki 26 mahalle muhtarına “Narko Rehber Eğitimi” verildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün verilen eğitimlerde uyuşturucu maddeler, çocukların ve gençlerin bu maddelerden uzak tutulması, alışkanlık döngüsü ve narkotik suçlarla mücadelenin önemi anlatıldı.

Bağımlılıkla mücadele çalışmalarıyla alakalı değerlendirmelerde tespit edilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bağımlılığın en bilindik konularından biri olan uyuşturucu madde tüketimine karşı mücadele etme noktasında kurumlar arası iş birliğinin önemine ilgi çekti. Başkan Gümrükçü, bu bilincin sağlanması amacıyla Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün desteğine teşekkür etti.