CHP'de Başkanlık Yarışı 2. Tura Taşındı: Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 Oy Aldı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı tarihi bir genel başkanlık savaşına sahne oldu.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun kıyasıya yarıştığı seçim, beklenildiği gibi nefesleri kesti. Toplamda 1366 delegenin oy kullanmak üzere sandık başına gittiği seçimin ilk turunda Özel 682, Kılıçdaroğlu ise 664 oy alabildi. Sonuçlar, seçimin ikinci tura kalmasına yol açtı. İlk turda gerekli olan salt çoğunluk sağlanamazsa, seçimler üçüncü tura taşınacak. İkinci tur oylama süreci saat 00.30'da başladı ve saat 02.30'da tamamlanacak. Adayların zafer ilan edebilmesi için 684 oy alması gerekiyor. Bu durumda, Özel'in iki oy alması yeterli olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için yarışan isimler, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Oylamada salt çoğunluk elde edilemeyince, seçimler ikinci tura taşındı. İkinci tur oylama işlemi saat 00.30'da başlayarak, essek saat 02.30'da sona erecek.

Türkiye'nin köklü partilerinden olan CHP, tarihinde yedinci genel başkanını belirlemek için 1366 kurultay delegesiyle sandık başına gitti. "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel bir kez daha karşı karşıya geldi. İlhan Cihaner ve Örsan Kunter Öymen'in seçimden son anda çekilmesi dikkat çekti. Tercihlerini 23 sandıkta belirtmek üzere ayrı bir salona yönlendirilen delegelerin oy verme işlemi sona erdi.

Kongre'de oy sayımının sonucunda, Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy alabildi. Salt çoğunluk sağlanamaması nedeniyle seçimler ikinci tura taşındı. İkinci tur oylama süreci saat 00.30'da başlamış olup, 02.30'da tamamlanacak. Seçimlerin galibinin belirlenebilmesi için 1366 delegenin en az 684'ünün oyunu almaları gerekiyor. İkinci turda da salt çoğunluk sağlanamazsa, en yüksek oyu alan adayın kazanacağı üçüncü tura geçilecek