Çevre Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 484 millet bahçesi projesi kapsamında 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırıldığını açıkladı.

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülkemize 75 milyon metrekare yeşil alan kazandıran Millet Bah...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülkemize 75 milyon metrekare yeşil alan kazandıran Millet Bahçesi Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Bakan Kurum, Türkiye genelinde 81 ilde 484 millet bahçesiyle yeşil alanları artırdıklarını belirtti. İstanbul'da ise 17 millet bahçesi varken, 33 millet bahçesinin yapımına devam edildiğinin altını çizdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından paylaştığı Pendik Millet Bahçesi görüntülerinde, millet bahçeleriyle İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırıldığını ve burada yürüyüş, bisiklet yolları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve biyolojik gölet gibi birçok imkân sunulduğunu ifade etti.

Pendik Millet Bahçesi'ne gelen vatandaşlar ise yeşil alanların temiz hava, güneş, çimenlerle insanı rahatlattığını belirtirken, burada yapacakları aktivitelerle yorgunluklarını atabileceklerini söylediler.

Millet Bahçesi Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilmiştir. Türkiye'nin her ilinde vatandaşlar, Millet Bahçeleri sayesinde yeşil alanlarında keyifli vakit geçirme imkânına sahip olmuştur.