Cennetten Bir Köşe: İzmir Karaburun

TAKİP ET

İzmir'in en aşık olunası ilçeleri arasında ilk sırayı kapan Karaburun 2017 yılında yapılan nüfus sayımlarına göre 9800 kişilik bir yerli halka sahipti.

Cennetten Bir Köşe: İzmir Karaburun
İzmir’in en aşık olunası ilçeleri arasında ilk sırayı kapan Karaburun 2017 yılında yapılan nüfus sayımlarına göre 9800 kişilik bir yerli halka sahipti. İzmir’e 100 km uzaklıkta olan bu cennet parçası engebeli coğrafi yapısından kaynaklı oldukça virajlı yollara sahiptir.Çeşme ve Foça ilçelerine komşu olan Karaburun gezilip görülmesi gereken birçok güzellikleri size sunmaya hazır. Karaburun’a ulaşım hem toplu taşıma yoluyla hem de özel aracınız ile mümkün. Sakin yapısı ve doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek olan karaburun birçok konaklama seçeneğine de sahiptir. Karaburun otelleri sizler için en iyi hizmeti sunmak adına her geçen gün gelişerek kaliteli tatil anlayışını benimsetmek için adım atmaktadır.

Karaburunda Ne Yapılır?
Ege’nin gizli cennetlerinden olan Karaburun içerisinde sizi dinginliği ve masmavi sularıyla her baktığınızda aşık olacağınız birçok koya sahiptir. Bodrum koyu, Mimoza koyu, Ayı Balığı, İncirli koyu, Dolungaz koyu ve daha birçok doğallığı korunmuş koylara sahiptir. Mavi bayraklı olarak tescillenmiş koyları da doğal güzelliklerin korunmuş olmasını tekrar bizlere hatırlatarak önemini vurgulamaya devam ediyor. Karaburun’da mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında Müesser Aktaş Etnografya müzesi ve tarih evi yarımadanın tarihini inceleyerek bölgenin kültürünü tanıyabilirsiniz. Film Sahnelerinden fırlayarak karşınıza çıkmış gibi görünen hüzünlü ve yalnız bir havaya sahip Sarpıncık fenerini ziyaret edebilirsiniz. 1938'den beri ayakta olan fener enerjisini güneşten alarak hizmet vermeye devam ediyor.



Karaburun’da Konaklama Seçenekleri 
Tatil için en doğru tercihi yapmak isteyenler arasında iseniz ya da keşfedebileceğiniz yepyeni doğal güzellikler arıyorsanız gerçekten doğru adres Karaburun. İlçede hizmet veren geniş yelpazede konaklama seçenekleri mevcut. Otel, apart, pansiyon ve butik otellerin bulunduğu bölgede oldukça kaliteli hizmet almanız mümkün. Bölgede size en uygun oteli bulmak için Neredekal.com adresini ziyeret edebilirsiniz. Karaburun butik otelleri en yoğun ilgi gören konaklama seçeneği olduğunu da bilmenizde fayda var. Bir çok avantaj sağlayan herşey dahil ve ultra herşey dahil otel kampanyaları da çoğu zaman sezon boyunca devam etmektedir. Sizler de tatilin keyfini Karaburunun sıcacık kumsallarında ve el değmemiş masmavi koylarında çıkartmak isterseniz hemen Neredekal.com adresine ulaşarak birkaç dakikada en uygun tatil seçeneğini bulabilirsiniz.

izmir karaburun