Çektiği İstanbul videoları ile beğeni topluyor

TAKİP ET

İstanbul'da drone ile çektiği videolarla kısa sürede binlerce takipçi sayısına ulaşan Colorist Lokman Salan hazırladığı birbirinden güzel videolarla İstanbul'da ve Türkiye'de büyük beğeni topluyor

İnstagram sosyal medya hesabında çektiği birbirinden özel İstanbul tanıtım videolarına verdiği renkler, efektler ile muhteşem videolar hazırlayan Lokman Salan İstanbul'u tanıtarak takipçilerinin beğenisini topluyor.

İlk olarak mesleğine fotoğrafçılık ile başlayan Salan, daha sonra drone'ye olan ilgisi sayesinde bir drone satın alır ve İstanbul Manzaraları videoları çekmeye başlar. Bizlerde Afyon Kent Haber olarak Lokman Salan'a sorduk.  

Lokman Salan kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Merhabalar ; Ben Lokman Salan. 1992 yılında Van İli Özalp ilçesinde doğdum.  2017 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi iktisat-İngilizce bölümünden mezun oldum. 

Drone ile nasıl tanıştınız?

2019 yılı Ocak ayında askerlik görevimi tamamladım. Askerden geldikten sonra aslında bir Muhasebe departmanında çalışmak istiyordum. Çünkü İktisat İngilizce mezunuyum. İş bulamadığım dönemde tanıdıklarım beni bir Muhasebe firmasına yönlendirdiler.  Ancak görüşmem sonrasında yeni işe başladığım için işi öğrenmem süresinde maaş veremeyeceklerini söylediler.  Bende kabul etmedim ve Muhasebe sektörüne girmeden bu işi kafamda sonlandırmış oldum.

FOTOĞRAF MAKİNASI VE DRONE İLE NASIL TANIŞTINIZ?

İş bulamadığım dönemde normal bir fotoğraf makinam vardı.  Bende fotoğraf makinamı yanıma alarak İstanbul'da model çekimleri yapan fotoğrafçı bir tanıdığımın yanına gittim.  Fotoğraf çekmeyi çok seven biri olarak kendisine neler yapabileceğimi sordum. Fotoğrafçı abim kendisinin yoğun olmasından dolayı bazı model çekimlerinin benim yapabileceğimi söyledi ve elindeki bazı model çekim işlerini bana vererek destek oldu. Böylece fotoğrafçılık işine başlamış oldum. 

Model çekimleri yaparken, videolara renk vermeyi de öğrenmeyi çok istiyordum. Bunun için Kadıköy’e gittim bir kaç kursla konuştum ama fiyat çok pahalıydı. Bütçem olmadığından dolayı ben bu renklendirme işini kendim öğreneceğim diye karar verdim. Pandemi döneminde 3 ay evden çıkmayarak, araştırarak, videolarda denemeler yaparak renklendirmeyi öğrendim. Artık kendim videolarıma harika renkler tasarlayabilen bir duruma gelmiştim.

İlk olarak işe lens ve kamera alarak başladım.  Kendimi geliştirmek için çok emek sarfediyordum ve emeklerimin karşılığınıda yaptığım videolarla almaya başladım. Bu arada drone uçuranları gördüm ve bir hevesle drone aldım.  İlk aldığım droneyi uçurmayı çok istiyordum, ancak zamanım olmadığı için ve sürekli çekimlere gittiğim için uçuramıyordum. İlk fırsatta uçurdum droneyi. Ancak ilk denemem hüsranla sonuçlandı ve droneyi düşürdüm. 2. Dronemi birkaç hafta sonra satın aldım. Sonrasında bu drone ile  çalışmalarımı devam ettirdim. Son aldığım drone ile daha kaliteli çekimler yapmaya başladım. Aradan geçen 1 yıl içerisinde kendimi sürekli geliştirdim ve bu drone da Eminönü'nde balıkçıda batırdım.  Drone sevdam bitmiyordu. Üçüncü dronemi de satın alarak çekimlerime devam ettim.  İstanbul'u tanıtmak ve videolar çekmek benin için çok büyük bir zevkti. Videoları çekerken adeta kendimi buluyorum.  Açtığım İnstagram hesabım 6 ay içerisinde 100 bin takipçiyi geçmişti. Bu sayede özel çekim talepleri gelmeye başladı. Birçok özel çekimler yaptım ve halen daha devam ediyorum.  Bu şekilde hayatınımı kazandım. Artık benim işim fotoğrafçılıktır. Kendimde artık fotoğrafçılıktan başka birşey düşünemiyorum. Uzman olduğum baaşka işlerde var. Ama alanım sadece fotoğrafçılık, video, drone pilotluğu. En çok ta renk üzerine çalışıyorum. Renklerim herkes tarafından çok beğeniliyor ve renkleri benden talep ediyorlar.  Yeni bir proje ile insanlara dosya halinde renklerimi paylaşmak istiyorum. İnsanlara yardımcı olmayı çok seviyorum. İnstagram'dan gelen sorulara cevap vermeye çalışıyorum. Video tutkunlarını Uçarken Keşfet isimli İnstagram hesabıma davet ediyorum dedi. 

Lokman Salan Lokman Salan kimdir İstanbul videoları Uçarken Keşfet