Çay Bulanık Köyü'nde Orman Yangını !

TAKİP ET

Afyonkarahisar Çay İlçesi Bulanık Köyün'de çıkan yangın halkında yardımı ile büyük çaba ile söndürüldü

Afyonkarahisar Çay İlçesi Bulanık Köyün'de çıkan yangın halkında yardımı ile büyük çaba ile söndürüldü 

Yangın Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Bulanık Köyü Tekke Mevkii İnli Devederesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre meydana gelen orman yangınında Orman Müdürlüğü ekipleri ve Bulanık köyü halkı tarafından büşük gayretler sonucu söndürüldü.


Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gün henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle, Çay İlçesi Bulanık Köyü Tekke Mevkii, İnli Devederesinde  Orman Yangını meydana geldiği bildirildi. Yangın sonrası Çay Orman Müdürlüğü ekipleri ve tüm köylülerin yangına müdahale ettikleri ve yangın büyümeden kontrol altına alındığı bildirildi.

Vatandaşlar ise Çıkan Yangının Bulanık Kököylülerimizin yardımlaşması ile söndürüldü. Çay ve Şuhut Orman şefliğine ve bütün katılanlardan Allah Razı Olsun" , dediler.

Mustafa Arıkan tarafından yapılan açıklamada ; Afyonkarahisar Çay İlçesi Devederesi, Bulanık ve İnli köylerinin kesiştiği Tekke mevkiinde 10.08.2020 tarihinde henüz belirlenemiyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıkmış olup Çay ve Şuhut Orman İşletme ekipleri ile yerel halkın çabalarıyla yangın söndürülmüştür.

Yangında ormanlık alan daki ağaçlar zarar görmüştür.Konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. denildi