Büyükelçiliklere lokum, sucuk, köy ekmeği ve haşhaş gönderildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi ve Vali Gökmen Çiçek'in destekleriyle Ankara'daki büyükelçiliklere yöresel ürünlerin yer aldığı lezzet paketi gönderildi. paket içerisinde lokum, sucuk, köy ekmeği ve haşhaş bulunuyor

Afyonda Gastronomi alanında tanıtım çalışmalarına devam eden Afyonkarahisar daha önce 81 ilin Vali, Belediye Başkanı, ve Milletvekillerine gönderdiği lezzet paketlerine bir yenisini daha ekledi. 

Afyonkarahisar'ın tanınmış markalarının ürettiği, tescilli lezzetlerden oluşan lokum, sucuk, patatesli köy ekmeği ve haşhaşın bulunduğu hediye paketleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gastronomi Birimi tarafından hazırlandı.

Markalaşma ve tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Valimiz Sayın Gökmen Çiçek'in de destekleriyle şehrimizin başta termal turizmi olmak üzere, tüm tarihi ve kültürel değerlerini 'gastronomi' ekseninde toplayarak, markalaşma ve tanıtım çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Afyonkarahisar’ı daha geniş kitlelere tanıtabilmek adına yoğun gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Mehmet Zeybek: “Afyonumuzun yöresel ürünlerini ülkemiz de tanıttığımız gibi dış temsilciliklerde de büyükelçiler vasıtasıyla tanıtmaya gayret sarf ediyoruz. Tabii bunu yaparken de Belediyemiz Gastronomi Birimi ekiplerimiz ciddi çalışma sergilediler. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar'ın tanıtımı, gelişmesi ve yöresel ürünlerimizin geniş kitlelere tanıtılması için belediye olarak elimizden gelenin fazlasını göstermeye gayret sarf ediyoruz. Bu da tabi ki üreticilerimize olumlu olarak döneceğinden hiçbir şüphemiz yok. Kazanan Afyon olacak. Katkıda bulunan ve emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.