"Büyük bir üzüntü içindeyiz"

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Akar'ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar

Geçtiğimiz Perşembe akşamı üç ayların müjdecisi Regaip Kandilini idrak ettiğimiz gece İdlib’den acı bir haber ulaştığını belirten Gazeteci İsmail Akar, “Bu mübarek gecede maalesef 33 askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Hepsinin de mekanı cennet olsun. Tüm milletimizin başı sağolsun. Yaralı olan askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizden Yüzbaşı Süleyman Şahin’de baba evi olan Dinar ilçemizde son yolculuğuna uğurlandı. Oldukça zor günlerden geçiyoruz. Söz konusu vatan olduğunda her şey geride kalır. Bir ve beraber olmalıyız. Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın” diye konuştu.

 

“Büyük bir üzüntü içindeyiz”

 

Kimsenin konuşacak halinin kalmadığını söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Çok üzgünüm. Sözün bittiği yerdeyiz. Millet olarak büyük bir üzüntü içindeyiz. Başımız sağolsun. Dışişlerinde bana göre çok yetkin isimler olmalı. Son zamanlarda bu konu ihmal edildi. Diplomaside tecrübeli isimler görev başında olmalı. Atatürk vefatından kısa bir süre önce dönemin Başbakanına Arapların iç işlerine kesinlikle karışılmaması gerektiğini vasiyet etmiştir. Çünkü Mustafa Kemal uzun süre bu bölgelerdeki cephelerde bulunmuştur. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğu ortadadır” şeklinde konuştu.

 

“Sosyal medyada büyük bir bilgi kirliliği yaşandı”

 

Mübarek Regaip Kandili gecesinde ülkemizin acı bir haberle karşı karşıya kaldığını kaydeden Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Büyük bir üzüntü yaşadık. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. O gece yaşananlar sosyal medyada akmaya başladı. Ama televizyon kanallarında haber yoktu. Çok geç saatlerde haber verilmeye başlandı. Halbuki İdlib ve Suriye konularının tartışıldığı programlar devam ediyordu. Sosyal medyada büyük bir bilgi kirliliği yaşandı ve ardından internet yavaşlatıldı. Halbuki yetkililer tarafından doğru bilgilendirmede bulunulmalıydı. Yüreğimiz yandı” diye değerlendirmede bulundu.