Bursaspor'da efsane futbolcu Batalla'nın heykeli dikildi

TAKİP ET

Bursaspor'un efsane futbolcularından Pablo Martin Batalla heykelinin açılışı yapıldı.

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin ana girişine eklenilen heykelin açılış törenine Pablo Martin Batalla ailesi ile eş güdümlü katılırken, Başkan Erkan Kamat, idare kurulu üyeleri, teknik direktörü Mustafa Er ve futbolcular da yer aldı.

Gurur duyduğunu bildiren Arjantinli efsane Pablo Martin Batalla, herkese geldikleri amacıyla çok teşekkür ederek, Bursaspor’a ve şehre minnettar bulunduğunu vurguladı. Batalla “Mustafa hoca ve gençlere de çok teşekkür ediyorum, yoğun bir dönemden geçmelerine karşın burada. Sakin olsunlar, hepsiyle gurur duyduğumuzu bilsinler. Hakan Dinçtürk’e teşekkür ediyorum, bu projeyi ilk düşünen çıkaran kendisi. Projenin gerisinde çoğu insan bulunduğunu biliyorum, onlara da teşekkür ediyorum. Rıdvan Sevim’in yaptığı işi gördüm, gerçekte çok müthiş. Böyle bir büyük eseri ben hala hak etmediğimi düşünüyorum ama gururlu bulunduğumu inkar edemem. Kızım da büyüdüğü vakit babasına ithaf edilen bu eseri görecek ve gurur duyacaktır, bu benim amacıyla çok kıymetli. Bu tesis, beni buraya getiren rAhmetli diğernımızın ismini taşıyan tesis. Burada çok büyük başarılar edindiğimiz, kariyerimin en mühim, en kıymetli süresini geçirdiğim tesis. Biz bu kulübe ve şehre her vakit minnettarız.” dedi.

Projenin bir vefa projesi bulunduğuna değinen Hakan Dinçtürk ise, projeyi kısa sürede yaşama geçirdiklerini kaydetti. Heykelin nereye konulacağı noktasında bürokratik anlamda bir grup engellerle karşılaştıklarını ve daha sonra heykelin, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nin ana girişine konması tarafında karar aldıklarını bildiren Dinçtürk “İki nokta bizleri burasının doğru bulunduğuna ikna etti” şeklinde seslendi.

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er de, Batalla’nın çok mühim bir karakter bulunduğuna işaret ederken, "Gönül isterdi ki burada çok daha keyifli, mutlu olalım, sorunlu bir süreçten geçiyoruz. Bu özel günde Pablo amacıyla buradayız, her ne olursa olsun bugün O’nu yalnız bırakmayacağımızı O da biliyordu. Bu heykele, gerçekte yalnızca bir heykel olarak bakmamamız lazım, çok kıymetli, Pablo, Bursaspor amacıyla çok değişik bir karakter amacıyla. Türkiye’de Bursaspor’dan diğer kulüpte oynamam diyen bu forma ile çok zor günlerde, çok büyük sorumluluklar alan, şampiyonluğa çok ciddi katkılar koyan bir isim. İlerleyen süreçte bu kulüpte çok ciddi görevler alacağına ve çok ciddi başarılar elde edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonrasında Pablo Martin Batalla’nın heykelinin açılışı, taraftarın da katılımı ile gerçekleştirildi.

Daha sonra Batalla amacıyla hazırlanan ‘Pablito’ belgeselinin galası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda yapıldı.

Pablo Martin Batalla'nın Bursaspor'un şampiyon bulunduğu 2009-2010 sezonunda, Beşiktaş'a attığı goldeki mutluluğunu yansıtan heykelinin yanısıra yer alan timsah figürü de taraftarları temsil ediyor. Batalla ve timsah birbirine bakar şekilde oluşturulan çalışmada, Arjantinli yıldız ile Bursaspor taraftarının birbirine olan bağı simgeleniyor. Toplam 1963 parçadan meydana gelen Batalla heykeli, Bursaspor Kulübü'nün kuruluşuna işaret ediyor.