Bursa Ticaret Borsasında 2022 senesi bütçesi kabul edildi

TAKİP ET

Bursa Ticaret Borsası, Aralık ayı olağan meclis toplantısında AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin`i misafir etti. Yılın son meclis toplantısında Bursa TB'nin 12 milyon lira olarak öngörülen 2022 senesi bütçesi meclis üyeleri aracılığıyla oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa Ticaret Borsası’nın (Bursa TB) Aralık ayı olağan meclis toplantısı, COVID-19 salgınının başladığı 2020 senesinden bu yana ilk kez fiziki ortamda yapıldı. Doğanbey’deki yeni hizmet binasında Meclis Başkanı Mehmet Aydın başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile meclis üyelerinin katılımı ile yapılan senenin son meclis toplantısının konuğu AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin oldu.

Toplantının açılışında konuşan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bursa Ticaret Borsası’nın 2021 senesinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile yaşama geçirilen projelere dair veriler veren Başkan Özer Matlı, üye merkezli hizmet anlayışından ödün vermeden, üyelerin istekleri ve gereksinimlerine makul projeleri gerçekleştirmeye öncelik verdiklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren şehir ve ülke ekonomisine değer katacak çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Matlı, şehir amacıyla birliktelik vurgusu yaparak “Bursa hepimizin en mühim ortak değeri. Bu değere sahip çıkmak amacıyla tarımdan ticarete, sanayiden turizme, eğitimden sosyal yaşama kadar Bursa’yı ilgilendiren her hususta lider olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa TB’nin şehri ilgilendiren bütün konularda hareketli rol üstlenen mühim bir kurum bulunduğunu söyledi. Esgin, “Bursa Ticaret Borsası’nın şehir amacıyla meydana koyduğu vizyonu olabildiğince mühim görüyorum. Yapmış bulunduğunuz başarılı çalışmaları yakından takip ediyorum. Bu noktada Bursa’ya kattığınız değerler adına Özer Matlı ve Mehmet Aydın başkanlarım nezdinde bütün meclis üyelerinize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Meclis üyelerinin pandemi sürecinde hayat sürdürdükleri sıkıntıları ve istekleri dinleyen Mustafa Esgin, şehir çapında devam eden projelerde gelinen son hale dair veriler verdi.

Ziyareti bundan dolayı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e teşekkür eden Bursa TB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, şehrin geleceğini ilgilendiren bütün konularda Bursa Ticaret Borsası olarak ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini ifade etti. Aydın, “Bizler 97 senedir gücümüzü üyelerimizden alıyoruz. Korona virüs salgını bundan dolayı amacıyladen geçen inanılmaz koşullarda bile üyelerimizin kuvvetli takviyeleri ile Borsamızı büyütmeye, şehir ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyoruz. Son dönemde yaşanan ve ekonomik parametrelerle örtüşmeyen ilerlemelere karşın meydana eklenilen üretim, yatırım, istihdam ve dışsatım merkezli büyüme hedefine Bursa Ticaret Borsası olarak en kuvvetli desteği sunmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Yılın son meclis toplantısında konuşmaların sonrasında Bursa Ticaret Borsası’nın 2021 senesi Faaliyet Raporu ile 2022 senesi Bütçesi ve İş Programı meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Yapılan oylama sonunda 2022 senesi bütçesi oy birliğiyle 12 milyon lira olarak kabul edildi. Oylamanın sonrasında söz alan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “2021 senesi bütçesinin planlandığı şekilde gerçekleşmesinde özverili çalışmalarından dolayı, meclis ve idare kurulu üyelerimiz ile genel sekreterliğimize teşekkür ediyorum. Geçen seneye göre yüzde 60 oranında artırdığımız 2022 senesi bütçemizin, her vakit bulunduğu gibi şeffaf ve hesap verilebilir olmasına özen gösterdik. Pandemi kaynaklı ekonomik sıkıntılara karşın bu sene da tekrar birlik ve beraberlik amacıylade gayretle çalışarak Borsamızı büyütmeye, daha ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, meclis ve idare kurulu üyelerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, bütün üyelerimize sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir sene diliyorum” dedi.