Bursa Keles Paket İçme Suyu Arıtma Tesisinde çalışmalar tam gaz!

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ yöresinin mühim merkezlerinden olan Keles ilçesinde yurttaşların kesintisiz ve daha temiz içme suyuna kavuşması hedefiyle başlattığı 'Keles Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde çalışmalarını bütün süratiyle sürdürüyor.

Bursa'nın Keles ilçesinde 5,5 milyon bedelle uygulanan tesis, saniyede 45 litre kapasiteyle çalışacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Yavuz ve AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile eş güdümlü yapımı devam eden tesisi ziyaret eden yetkililerden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 17 ilçede başta altyapı ve yola olmak üzere çalışmaların sürdüğünü söyledi. Teles ilçesinde senesonuna kadar etraf adına mühim yatırımları yaşama geçireceklerini bildiren Başkan Alinur Aktaş, Keles Merkez Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin Ekim 2021’de hizmet vermeye başlayacağını, 2021 senesi sonu itibariyle de düzenin döneme alınacağını ifade etti.

Kelesli yurttaşların evlerinde içme suyundaki farkı çok net hissedeceğini dile getiren Başkan Aktaş, “Multimedya Paket İçme Suyu Tesisi ve 200 metreküplük temiz su deposundan oluşuyor. Tesis, İller Bankası’nın nüfusu 25 binin altında olan belediyelere uyguladığı, Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında yüzde 50’si hibe olmak üzere devlet desteği sayesinde inşa ediliyor. SUKAP kapsamında uygulanan içme suyu ve kanalizasyon hattı imalatları, 36 kilometre şebeke ve isale hattı, 6 adet içme suyu deposu, 14 kilometre kanalizasyon, 7,5 kilometre yağmur suyu hattı imalatları gerçekleştirildi. 26 milyon seviyesinde bedel harcandı. Birkaç sene amacıylade değişim ve dönüşümü Keles sakinleri hissedecektir. Ekim sonucunda 22 milyona mal olacak olan Atık Su Arıtma Tesisleri’nin esasını de atacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

RÜYAMIZDA GÖREMEZDİK

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin de, ilçedeki içme suyunun güzel olmasına karşın vakit vakit derelerden alınan suların bulanıklaştığını, tesisin hizmet vermesiyle bu sıkıntının ortadan kalkacağını söyledi. Katı atık transfer istasyonunda ilçe amacıyla mühim yatırım olduğunu izah eden Keskin, “Büyükşehir Belediyesi’nin takviyeleri olmasa büyük projeleri rüyamızda da göremezdik" dedi.