Bursa'da veliler bilgi ve beceriler kazanıyor

TAKİP ET

Bursa'da özel eğitim öğrencilerinin velileri, çocuklarının eğitim gördüğü okullarda halk eğitim merkezleri aracılığıyla açılan meslek kurslarında şahsi gelişimlerine katkı sağlayacak bilgi ve beceriler kazanıyor.

Bursa’da halk eğitim merkezleri aracılığıyla özel eğitim gereksinimi olan kişilerin eğitim gördüğü okul/kurumlar ile lüzumlu planlamalar yapılarak, mecburi öğrenim çağı dışına çıkmış özel eğitim gereksinimi olan bütün bireyler ile bu kişilerin velilerinin istekleri tarafında kurslar açıldı. Yaşam boyu öğrenmeye katılım ve süregelen eğitim hizmetlerine erişimin sağlanmasına yönelik açılan kurslara devam eden özel eğitim gereksinimi olan bütün bireyler ve bu kişilerin velileri, açılan meslek kurslarında şahsi gelişimlerine katkı sağlayacak bilgi ve beceriler kazanıyor.

Bu kapsamda, Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Okulunda özel eğitim alan öğrencilerin velilerine yönelik Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde geleneksel el sanatları ve yağlı boya resim alanlarında kurslar açıldı. Öğrenciler okulda eğitimlerine devam ederken, öğrenci velileri de meslek kurslarında eğitim alıyor. Velilerin istekleri tarafında açılan kurslarla öğrenci velilerinin toplumsal hayata katılımlarının artırılması, şahsi gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor.

Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Okulunda açılan kurs merkezini ziyaret eden Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, kursiyerlerin sınıflarına misafir oldu. Ziyarette Yıldırım İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Murat Ecer ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürü A. Celal Elmas da yer aldı.