Bursa'da kadınlar mücadelesine devam ediyor!

TAKİP ET

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri 20 Nisan 2021'de öldürülen Aygül Yıldız'ın davasında adalet amacıyla bugün Bursa Adliyesinde mücadele ettiler.

Kadın meclisleri aracılığıyla Bursa Adliyesi'nde uygulanan bildirimde ; "Aygül Yıldız, boşanma adımında bulunduğu erkek aracılığıyla, işe giderken, ateşli silahla öldürüldü.

Her ay açıkladığımız bayan cinayeti verilerimize göre, bayanlar en çok ateşli silahla öldürülüyor. 2020 senesi raporumuza göre bayanların V’sı ateşli silahlarla öldürüldü. Geçtiğimiz aylarda çıkarılan ateşli silahlarla yönetmeliğinde 6284 kararı ile silahına el eklenilen şiddet failinin, koruma zamanı zamanınce silah ruhsatının da askıya alınacağı belirtilmişti. Fakat bayanlar bu planlama tek başına yetersizdir. Bireysel silahlanmaya karşı mücadelemize devam edeceğiz.

Fail Mehmet Yıldız, cinayetin evvel de Aygül’ü tehdit ediyordu. Faillere bu cesareti veren, bayan cinayetlerinde etkin hukuki sürecin işletilmemesidir. Kadınları şiddetten korumayan yetkililer suçluları cesaretlendirirken; bizler istiklal mücadelemizden, haklarımızdan, kazanımlarımızdan katiyen vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizle bayan cinayetlerini, şüpheli bayan ölümlerini ve bayana yönelik her türlü şiddeti durduracağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar amacıyla bütün hukuki süreçlerin etkin uygulanmasını sağlayacağız.

Kendi hayatımıza dair kararları şiddetsiz, özgürce alacağız. Kadınların özgür yaşadığı dünyayı mücadelemizle kazanacağız. Bursa Kadın Meclisi olarak, Aygül Yıldız amacıyla adalet konumunu bulana dek mücadelemize devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.