Bursa Büyükşehir Belediyesi Çocuklara Ücretsiz Okul Öncesi Eğitim Sunuyor

TAKİP ET

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin geleceği için çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Hizmete aldıkları 32 ana kucağında yaklaşık 4 bin çocuğa tamamen ücretsiz okul öncesi eğitim verildiğini belirten Aktaş, bu hizmeti daha da genişleterek 100'e çıkaracaklarını açıkladı.

Ücretsiz Eğitim ve Değerler Eğitimi

Aktaş, Ana Kucakları kreşlerinde çocuklara Milli Eğitim müfredatıyla birlikte değerler eğitimi ve şehir bilinci aşılandığını ifade etti. Her gün öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve ikindi öğünü sunduklarını ve ayrıca çanta, kitap ve kırtasiye malzemelerini de ücretsiz olarak temin ettiklerini belirtti.

Aile Eğlence Merkezleri ve Çocukların Gelişimi

Başkan Aktaş, çocukların gelişiminde aileleriyle vakit geçirmenin önemine dikkat çekti. Bu doğrultuda, çeşitli yaş gruplarına uygun oyun alanlarıyla donatılmış aile eğlence merkezlerini hizmete aldıklarını ve çocukların eğlenirken aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebileceği alanlar yarattıklarını ifade etti.

İlköğretim Öğrencilerine Destek

Yeni dönemde ilköğretim öğrencilerine yönelik çalışmaların da olduğunu belirten Aktaş, aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla ilköğretimdeki öğrencilere kantin alışverişleri için destek verdiklerini söyledi. Bursa Kantinciler Odamız iş birliğiyle aylık 600 TL'lik kantin desteği sağladıklarını dile getirdi.